Een mooi pronkstuk voor in de tuin

0
551
houten-regenton
Design en lifestyle

Regentonnen zijn erg handig om eenvoudig geld te kunnen besparen. Geld besparen op kraanwater welteverstaan. Het water in de regenton kan je vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld te tuin te sproeien. Tevens staat het erg mooi in de tuin. 

Droge periodes

Als je gek bent op je tuin, sproei je regelmatig de planten in je tuin in droge periodes. Je wilt ze namelijk graag in leven houden. Door het vele sproeien gaan er liters kostbaar drinkwater verloren. In de droge periodes is een houten regenton de ideale uitkomst. Het is namelijk ook nog eens veel beter voor je planten. Regenwater bevat namelijk veel minder kalk dan kraanwater. Daarnaast heeft het hemelwater de juiste temperatuur. Het is zelfs zo dat sommige gemeentes subsidies verlenen op opvangsystemen voor regenwater. 

Winter

In de winter is het belangrijk dat de regentonnen leeg zijn. Het is namelijk zo dat, als er water in de regenton blijft zitten tijdens de winter, het problemen kan even bij vorst. Water zet uit wanneer dit bevriest. Als de tempraturen van het water regelmatig veranderen kan dit voor scheuren en barsten zorgen in de regenton. Dit om het kunststof of het hout heel te  houden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen water aanwezig is in de regenton. Dit kan eenvoudig door het kraantje open te zetten. Doe dit op tijd zodat je niet verrast wordt. 

Voordelen

Er zijn veel mooie kunststoffen regentonnen beschikbaar met een houten look. Kunststof heeft namelijk zeker voordelen. Maar door deze houten uitstraling lijkt het alsof je een houten regenton in de tuin hebt. Kunststoffen regentonnen zijn veel lichter in gewicht waardoor het gemakkelijk is om deze te verplaatsen. Tevens loop je bij kunststoffen regentonnen minder risico aangezien het hout kan gaan krimpen. Hierdoor is de kans groot dat, als de regenton eenmaal weer gevuld is, het hout gaat lekken.