Je oog is gevallen op je droomhuis, net boven budget en helaas één klein minpuntje. De badkamer… Deze is niet helemaal wat het zijn moet en is door de jaren heen is de badkamer al behoorlijk verouderd. Oeff. Daar had je net nog geen rekening mee gehouden. Een alternatief is om de badkamer mooi maar toch tegen de laagst mogelijke kosten te verbouwen. Hoe dan?!

Zelf doen
Natuurlijk hoe meer je zelf doet, des te goedkoper het geheel zal worden. Echter, bepaalde dingen kun je beter niet uitbesteden. Hier ga je later spijt van krijgen – of het moet je werk zijn 😉 Het tegelwerk kun je het beste laten uitvoeren door een professional. Dit verlengt de levensduur aanzienlijk en kan ook nog eens lekkage voorkomen. Wanneer je veel uitzoekwerk van te voren doet, bespaart dit achteraf een hoop kosten. Ook wanneer je tegels en dergelijke zelf ophaalt in plaats van laat bezorgen kun je al een mooie besparing maken.

Selecteer het juiste materiaal

Een regendouche is vaak hartstikke mooi maar ook een slag duurder dan een losse douchekop. Of een badkamermeubel met twee wasbakken is vaak duurder dan een badkamermeubel met één wasbak. Bij het tegelwerk bestaan er 1000 en 1 verschillende soorten uitvoeringen. Voor de goedkoopste budget tegels die wel snel slijten betaal je zo’n 5 euro per m2 terwijl de duurdere tegels voor zo’n 150 euro per m2 van eigenaar ruilen. Goede en slijtvaste tegels zijn bijvoorbeeld antraciet tegels voor een degelijke prijs.

Maak hem sfeervol
Ook met leuke spulletjes van de budget winkels kun je een badkamer leuk inrichten. Denk hierbij aan een leuke lamp, een mooie spiegel, mooie badhanddoeken en natuurlijk kan het badeendje niet ontbreken. Hierbij is het van belang dat je goed nadenkt over de juiste kleurcombinatie. Laat kleur niet te veel de overhand nemen. Zorg er daarnaast voor dat de kleuren goed op elkaar aansluiten en dat je niet een regenboog van je badkamer maakt.

Ga voor groen!
Ook groen in de badkamer kan absoluut mooi staan! Een mooie plant die tegen een hoge luchtvochtigheid kan, kan een badkamer nét even dat stukje extra geven. Zo is je gloednieuwe badkamer helemaal af voor een laag budget!

Een offerte voor badkamerrenovatie ontvangen voor een moderne budgetbadkamer? Informeer dan eens naar de mogelijkheden.