Inrichting Styling

Een modern huis inrichten

Geschreven door admin

Als bewoner van een modern huis zie je vaak mensen omkijken als ze langs je huis lopen. Dit komt door de bijzondere en stijlvolle uitstraling van moderne gebouwen. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat het interieur van je moderne woning net zo’n blikvanger wordt als de buitenkant ervan?

Meubels

Meubels nemen erg veel ruimte in beslag en zijn daarom bepalend voor de algehele uitstraling van een ruimte. Omdat moderne gebouwen vaak opgebouwd zijn uit strakke lijnen en minimalisme, is het belangrijk om in deze lijnen mee te gaan en zo min mogelijk toeters en bellen op je meubels te hebben. Moderne meubels kun je tegenwoordig op veel plekken kopen, er zijn zelfs winkels die compleet gewijd zijn aan de verkoop van moderne meubels. De meubelwinkel Moderne Meubels (de naam spreekt voor zich) is hier een goed voorbeeld van.

Zodra je de juiste meubels, met de juiste, strakke lijnen, hebt gekozen is het tijd om deze een plek te geven. Probeer deze zo veel mogelijk in de lijnen van het huis te zetten, zet deze dus diagonaal als de ruimte enkel horizontale lijnen bevat. Hiermee houd je de ruimte strak en clean en benadruk je de moderne uitstraling van een ruimte.

Decoratie

Naast de meubels, bepaalt de decoratie van een ruimte ook voor een groot deel de algehele uitstraling. De opvatting dat er voor decoratie geen plek is in moderne en strakke ruimtes, is (kort door de bocht) onzin. Er zijn talloze vormen van moderne decoratie die prima bijdragen aan het moderne karakter van een ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan abstracte schilderijen, glaskunst en een mooie fruitschaal. Daarnaast kunnen technologische gadgets, zoals een televisie of een geluidsinstallatie ook een strak ontwerp hebben. Het is daarom belangrijk om ook de uitstraling van een zulk soort apparaten op je interieur aan te passen. Zodra je deze in je huis plaatst, creëert dit meteen een modern en strak uiterlijk, zonder dat het kil wordt.