Een leukere woonkamer in drie stappen

0
1025
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Op zoek naar manieren op de woonkamer wat meer cachet te geven? Dat is niet raar, want de woonkamer is de plek waar het in huis gebeurt. Je brengt er de meeste tijd door en je ontvangt hier je vrienden en gasten. Alleen mar logisch dat je woonkamer één en al gezelligheid en sfeer moet zijn! Lees daarom nu deze drie tips!

  1. Meubels
    Om maar meteen met het belangrijkste te beginnen: neem de tijd en verdiep je in het interieur. In feite is dit de basis van elke kamer. Zelfs een kleine ruimte in een saai kantoorgebouw kun je gezellig krijgen met de juiste meubels.

Zeker tegenwoordig zijn er weinig vuistregels meer voor de inrichting. Wel nog steeds belangrijk is dat de inrichting bij elkaar aansluit. Queen Anne stoeltjes en een Scandinavische loungebank is misschien nog net teveel van het goede. Maar een oud huis met een moderne inrichting is al jaren geen ‘taboe’ meer. En de tijden dat een zitbank nog duizenden euro’s kosten, liggen ook ver achter ons. Partijen als meubelboer.nl kunnen leuke bankstellen leveren voor een leuk prijsje. Maar als je echt geld wilt besparen, is tweedehands natuurlijk de beste optie. Sommige mensen vinden gebruikte meubels niets en dat is te begrijpen. Maar eer je over die drempel stapt, heb je wel voor onder de EUR 100 een mooie tafel of een leuke boekenkast.

  1. De schouw
    Een detail, maar een belangrijk detail. Lang niet elke woonkamer heeft een schouw, maar als je er één hebt, doe er dan wat moois mee! Zet er speelse accessoires op en een mooie vaas. De schouw is ook ideaal om fotolijstjes op te plaatsen. Als de schouw geen open haard is, kun je die ruimte benutten en je creativiteit de vrije loop laten. Zet er een spiegel in of een mand met tijdschriften.
  2. Bloemen en planten
    Je woonkamer komt pas – letterlijk – tot leven wanneer je bloemen in planten naar binnen haalt. Planten gaan natuurlijk langer mee en zijn daarom goedkoper, maar vergeet ook de bloemen niet. Een stijlvol boeket bloemen op de tafel is een verschil van dag en nacht. Voor een paar tientjes per maand fleurt het je huis helemaal op. Zelfs mannenhuishoudens zouden dit eens moeten overwegen!