Een leuke en gezellige sfeer geven aan je restaurant

0
840
Restaurant inrichting
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De sfeer in een restaurant is vaak nog bepalender voor haar succes dan hoe lekker het eten is. Natuurlijk is het eten wel belangrijk. Een restaurant waar geen lekker eten geserveerd wordt zal het niet lang volhouden. Om echter een succesvol restaurant te krijgen is het belangrijk om te zorgen voor een sfeervol restaurant. Een restaurant waar een prettige sfeer hangt om ontspannen te genieten van een goede maaltijd. Het maakt niet uit of het om een lunchzaak gaat of een restaurant met een paar michelinsterren: de sfeer is belangrijk. Het gaat om de totale ervaring die iemand heeft. Laten we inzoomen op de sfeer en de keuken. 

Kies een thema 

Het is belangrijk om een thema te kiezen voor het hele restaurant. Kijk in de eerste plaats wat je wilt gaan koken. Stem de keuken hier helemaal op af met de juiste gasstellen, afwasmachines en ook de juiste koelkasten. Klik hier om een overzicht te zien van de mogelijkheden voor in de keuken. Wanneer je weet wat je kookt kun je bepalen welke doelgroep je wilt gaan aantrekken. Wie zit er in de buurt? Hoe hoog moet de drempel liggen? Het beste is het natuurlijk om het een zo laag mogelijke drempel te geven. De mensen komen dan gemakkelijk naar binnen om wat te eten. Het zal sneller tot een vol restaurant leiden. Een laagdrempelig concept betekent vaak ook dat de tarieven niet hoog zijn. Het is dan belangrijk om het van de massa te hebben. Zorg voor een volle tent. 

De sfeer in het restaurant

Op basis van het concept en thema is het belangrijk om te zorgen voor de juiste inrichting. Kies voor een opstelling waarbij er een maximaal aantal zitplaatsen te verkrijgen zijn in het restaurant. Dan is het mogelijk om maximaal omzet te draaien. Laat het niet ten koste gaan van de sfeer. De andere gasten moeten al het lekkers niet van het bord kunnen prikken.