Een landelijk interieur creëren

0
581
Design en lifestyle

In de laatste jaren is de landelijke woonstijl steeds populairder geworden. Dit is een vrij eenvoudige maar wel sfeervolle stijl. De landelijke woonstijl is ontstaan op het platteland, waar voornamelijk materialen en kleuren uit de natuur gebruikt werden om een sfeervol en gezellig interieur te creëren. Veel mensen denken dat een landelijk interieur al gauw saai is, maar dit is zeker niet het geval. Het is binnen deze woonstijl zeker mogelijk om een mooi en stoer interieur te creëren, maar je kan er ook voor kiezen om de landelijke woonstijl te combineren met andere stijlen.

Het kleurgebruik

Binnen de landelijke woonstijl wordt er vooral inspiratie opgedaan vanuit de natuur, dit is dan ook de reden dat kleuren zoals bruin en donker oranje terug komen in deze woonstijl. Het zijn vaak de aardse en sobere kleuren die het meest te zien zijn. Zorg er wel voor dat je de kleuren goed op elkaar afstemt, dit zorgt meteen voor meer rust in huis. Doordat er voornamelijk gebruikt gemaakt wordt van aardse kleuren liggen er veel mogelijkheden voor een echte eyecatcher. Wat voor soort decoratie je moet kiezen kan je verder in dit artikel lezen.

Materiaalgebruik

Net zoals met de kleuren zien we bij de materialen ook dat de inspiratie uit de natuur komt. Heb jij in je huis al mooie landelijke elementen zoals onbewerkte houten balken, dan zal je sneller een landelijke woonstijl kunnen realiseren. Heb je dit niet, dan kan je nog steeds vrij eenvoudig de landelijke stijl terug laten komen in je interieur. Probeer dan natuurlijke materialen als hout en leer terug te laten komen in je meubels. Een voordeel van de landelijke woonstijl is dat niet alles perfect afgewerkt moet worden, zo kan een houten tafel die niet helemaal rond is juist zorgen voor een stoer, landelijk interieur.

Decoratie

Natuurlijke elementen komen ook terug wanneer je op zoek gaat naar passende decoratie. Zo zie je vloerkleden van koeienleer maar ook gevlochten manden en dierenschedels zie je vaak terug als decoratie. Maar een koeien schilderij past net zo mooi binnen een landelijk interieur. Wil jij het liefst drukke en fellere kleuren terug laten komen in je interieur? Dan kan je dit ook doen via decoratie. Zo kan je voor een vaas of schilderij met fellere kleuren kiezen om toch meer kleur terug te laten komen in jouw huis.