Vloer

Een laminaatvloer in huis

Laminaatvloer in huis
Geschreven door admin

Een laminaatvloer is simpelweg een vloer opgebouwd uit verschillende lagen plaatmateriaal. Het eenvoudige kliksysteem maakt dat iedereen dit makkelijk zelf kan leggen.
Laminaat is bedekt met een foto- of printlaag, welke het uiterlijk van de laminaat bepaalt. Een laminaat met een houtprint of natuursteenprint is op die manier nauwelijks te onderscheiden van een echte hout- of natuurstenenvloer, maar uiteraard stukken goedkoper.
De printlaag is op haar beurt bedekt met een slijtlaag waardoor de laminaat beschermd is tegen langdurig en intensief gebruik. Vloerspecialist Yourfloor vertelt hieronder meer over laminaat.

Welke soorten laminaat bestaan er?

Er bestaan twee soorten laminaat. High Density Fiberboard (HDF) en Medium Density Fiberboard (MDF) laminaat. HDF is over het algemeen iets sterker dan MDF.
Wanneer je een luxe uitstraling wenst, kies je best voor een V-groef laminaat. De V-groef laminaatdelen worden zodanig tegen elkaar gelegd dat de groef de vorm aanneemt van een V en meteen zorgt voor een luxe-uitstraling.

Waarom kiezen voor laminaat?

Laminaat is niet alleen goedkoop en gemakkelijk in onderhoud, maar ook duurzaam wanneer je hem op de juiste manier onderhoudt. Geregeld je laminaatvloer stofzuigen zorgt ervoor dat zand en vuil, geen krassen en slijtage veroorzaken.
Wanneer je voor laminaat met een V-groef kiest heb je de beste vloer in laminaat. Deze heeft een luxe uitstraling. Bovendien zorgen de groeven ervoor dat zand en eventueel vuil gemakkelijk in de groeven verdwijnt, waardoor slijtage en krassen tot een minimum beperkt worden.

Hoe je laminaat onderhouden?

Uiteraard kan je niet voorkomen dat er wel eens een vlek of streep op je laminaat komt. Schoenen met zwarte zolen bijvoorbeeld, geven nare vlekken en strepen. Om deze vlekken snel en gemakkelijk te verwijderen poets je met een vochtige reinigingsdoek of Swiffer snel de strepen weg.

Een allesreiniger kan je best vermijden omdat de zuurtegraad te hoog ligt en dit je laminaat gaat aantasten. Een speciale laminaatreiniger is een betere keuze, maar gebruik hem zeker niet bij elke poetsbeurt. Voor een extra glans, kan je de vloer na een dweilbeurt nog extra droog wrijven. Op deze manier ziet je vloer er weer tiptop uit.