Een konijnenren maken doe je zo

0
1688
konijnenren maken
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Als konijnenliefhebber wil je natuurlijk je konijn een ruime leefomgeving geven. Zelf een konijnenren maken voor je konijn zorgt voor extra ruimte voor je konijn. Het maken van een konijnenren is helemaal niet zo moeilijk. Iedereen die een beetje handig is kan in een middagje zelf een konijnenren maken. Voordat je begint is het wel belangrijk om te weten waar je allemaal rekening mee moet houden en wat je allemaal nodig hebt.

DierDier

Waarop letten bij het maken van een konijnenren?

Voordat je aan de slag gaat met een konijnenren bouwen is het belangrijk om te weten dat je met een aantal dingen rekening moet houden. Denk bijvoorbeeld aan

Veiligheid voor je konijn(en)
De plaats van de konijnenren
Het juist konijnengaas
Bouwtekening of niet

De veiligheid van van je dier staat natuurlijk voorop. Daarom is het belangrijk dat je hok veilig is voor je konijn(en), maar ook de omgeving van de ren moet veilig zijn. De ren zelf moet veilig gebouwd worden. Controleer daarom op uitstekende stukken gaas, spijkers en schroeven. Een goede controle is nodig om te voorkomen dat je konijn zich verwond. Ook de plek van de konijnenren is erg belangrijk voor de veiligheid van je konijn. Controleer of er geen giftige planten in de buurt of binnen de ren staan en of de omgeving vochtig genoeg is. De beste plaats voor de konijnenren is een beschutte plek, denk bijvoorbeeld aan een plek in de hoek van je tuin tegen de schutting aan. Let erop dat je niet voor een plek op de tocht of met continue zon kiest. Dit kan ervoor zorgen dat je konijn ziek wordt.

Het juiste konijnengaas

Als je van plan bent om gaas te gebruiken voor het maken van je konijnenren is het belangrijk om te kiezen voor konijnengaas. Konijnengaas kopen kan tegenwoordig gemakkelijk online. Dit gaas is speciaal gemaakt voor konijnen, zodat ze er niet doorheen kunnen bijten. Het gebruik van andere soorten gaas raden wij sterk af. Konijnen kunnen dit gaas gemakkelijk doorbijten om vervolgens te ontsnappen. We adviseren om te kiezen voor konijnengaas met vakjes van 1 centimeter. Dit voorkomt de ongewenste (kleinere) dieren buiten gehouden worden.

Verder is het belangrijk om het gaas van de ren minimaal 70 centimeter hoog te maken. Konijnen houden ervan om af en toe te springen. Deze hoogte zorgt ervoor dat ze gewoon kunnen springen, maar niet kunnen ontsnappen.