Een badkamer moet rust ademen. Een badkamer die druk oogt, is geen goede badkamer. De badkamer is typisch een ruimte waar je tot rust wil kunnen komen. Om te zorgen dat dit daadwerkelijk het geval is, dien je goed na te denken over hoe je de badkamer in kunt delen. Doe dit aandachtig en je zult zien dat je zelfs een kleine badkamer rustig kunt laten ogen!

Compacte meubels

Meubels hebben de neiging een kamer kleiner te laten lijken. Dat is deels natuurlijk vrij voor de hand liggend aangezien ze toch ruimte innemen en vooral grotere meubels in een kleinere ruimte snel de ruimte vol kunnen laten lijken. Zorg er daarom voor dat de meubels die je kiest compact zijn en rustig ogen. In een kleine badkamer moet je keuzes maken. Vaak is er geen ruimte voor een stoomcabine of ligbad, maar als je handig gebruik maakt van de ruimte, met bijvoorbeeld een hoekbad, kun je toch de nodige luxe inbouwen. Kijk ook eens voor een douchecabine bij sanitairtotaal, zij bieden voor iedere badkamer een oplossing.

Rustige kleur

Een kleur kan heel erg van invloed zijn op hoe een bepaalde ruimte wordt beleefd. Zo hebben bijvoorbeeld donkere kleuren de neiging een ruimte veel kleiner te laten lijken dan deze in werkelijkheid is. Lichtere kleuren hebben juist weer de neiging om ruimten groter te laten lijken dan deze is. Je doet er daarom goed aan om een toch al kleine ruimte niet nog kleiner te laten lijken maar juist optisch wat groter te maken door de juiste kleuren te kiezen. Kies daarom bij kleine ruimtes altijd voor wat lichtere kleuren. Zeker voor een badkamer maakt het niet uit als de kleuren erg licht, zelfs tegen het witte aan zijn. Je kunt hier wat mee spelen door bijvoorbeeld één wand iets donkerder (maar nog steeds niet te donker) te maken.