Een klassieke gitaar ter verfraaiing van jouw interieur

0
16
Gitaar op muur
Design en lifestyle

Mist jouw huiskamer net dat ene meubelstuk voor die finishing touch? Wil je de ruimte voorzien van allure en tegelijkertijd van speelsheid? Dan is een klassieke gitaar misschien wel perfect voor jou! Bonuspunten als je hem ook nog kunt bespelen. 

Waarom een klassieke gitaar?

We weten allemaal hoe een klassieke gitaar klinkt, en ook hoe hij er uitziet. Met zijn warme uitstraling geeft een gitaar aan elke kamer een knusse uitstraling. Daarnaast is het een leuke manier om je muzikaliteit uit te stralen. Misschien kan je zelf geen gitaar spelen, maar vind je gewoon dat het er mooi uitziet, of misschien is deze gitaar wel in het bezit geweest van een idool of iemand die je dierbaar is. 

Creatief met gitaren

Je kan op veel manieren sfeer creëren met gitaren. Voorzie hem bijvoorbeeld van een likje verf waardoor hij perfect kleurt bij de rest van het interieur. Een andere leuke optie: haal de klankkast van de gitaar af. Nu heb je een mooie holle ruimte waar je bijvoorbeeld op kunt verven. Ook kan je planken van de juiste lengte zagen en die in dezelfde kleur verven als de gitaar. Breng ze aan in de gitaar, en nu heb je een soort muurkastje in de vorm van een gitaar. Superleuk natuurlijk! Hier kun je bijvoorbeeld kaarsen, boeken of planten in stoppen voor wat extra sfeer en gezelligheid. Denk ook aan cd’s om het muzikale thema in stand te houden, of hang hem zelfs in je keuken zodat je er de nodige potjes kwijt kunt.

Een ander leuk idee is om een oude gitaar als bloempot te gebruiken. Hang hem aan de want en laat een plant uit het klankgat groeien. Zo kun je je voorliefde voor muziek verenigen met de natuur!

Waar je nog meer over zou kunnen nadenken: breng een lamp aan in de klankkast! Zo wordt je gitaar een hele originele lichtbron! Elke gast zal versteld staan wanneer de lampen aanspringen en er ineens licht komt uit de gitaar aan de muur. Een keer wat anders dan zo’n saaie muurlamp.

Zo zie je maar dat er enorm veel mogelijkheden om een klassieke gitaar te gebruiken ter verfraaiing van je interieur. Heb je nog meer ideeën? Laat het ons weten!