Een kantoor laten leeghalen

0
158
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Als je bedrijf gaat verhuizen of bij een faillissement moet het pand worden ontruimd. Een kantoor laten leeghalen moet vaak zo snel mogelijk gebeuren. Op die manier kun je bijvoorbeeld extra kosten voorkomen omdat er niet nog een maand huur moet worden afgedragen. Als je de kantoorinventaris niet wilt of kunt verkopen en laten afvoeren door de koper dan kun je een speciaal bedrijf inschakelen dat ervoor zorgt dat het kantoor bezemschoon wordt opgeleverd aan de verhuurder of de volgende eigenaar.

Kantoor ontruimen volgens de regels

Als je curator bent bij een faillissement dan mogen er niet zomaar spullen uit een kantoor worden gehaald. De schuldeisers moeten immers zo goed als mogelijk worden gecompenseerd voor hun vorderingen. Vaak heeft daarom de eigenaar geen toegang meer om te voorkomen dat er bijvoorbeeld computers, machines of andere waardevolle spullen worden weggehaald. Ook gelden er regels voor het bewaren van archiefstukken, of dat nu om ordners met papieren gaat of digitale bestanden. Als curator ben je uiteraard op de hoogte van de regels die gelden bij het afwikkelen van een faillissement. Je kunt hierover afspraken maken met het bedrijf dat het kantoor leeghaalt.  

Verkoop van waardevolle spullen

Je kunt een kantoor laten leeghalen als duidelijk is dat er geen waardevolle spullen meer aanwezig zijn. Maar je kunt ook afspreken dat het kantoor wordt ontruimd en dat de opbrengst van de verkoop van inventaris ten goede komt aan de opdrachtgever. Uiteraard zal het bedrijf dat de ontruiming van het kantoor voor zijn rekening neemt de prijs hiervan laten afhangen. Die valt lager uit als de opbrengst van de verkoop van inventaris niet hoeft te worden afgedragen. 

Grondige ontruiming van een kantoorpand

Bij het leeghalen van een kantoor komt heel wat kijken. Veel ondernemers verkijken zich erop hoeveel spullen er in een kantoor staan. Vaak is dat niet in één vrachtwagen af te voeren, om over een busje nog maar te zwijgen. Als je bedrijf gaat verhuizen en je wilt de inventaris niet meenemen dan kun je het beste een professioneel bedrijf inschakelen dat het oude kantoor leeghaalt. Zij zorgen ervoor dat alle nog bruikbare spullen bij een kringloop of opkoper terechtkomen. Wat niet meer hergebruikt kan worden gaat naar de dichtstbijzijnde milieustraat. Ook voor een spoed ontruiming kun je een beroep doen op een professioneel bedrijf.