Een industrieel interieur

0
1054
industrieel wonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Industriële interieurs zijn in opkomst! In woonwinkels en woon magazines zie je de trend op verschillende manieren terugkomen. Bij sommige interieurs wordt er gekozen voor enkele industriële woonaccessoires zoals bijvoorbeeld oude fabriekslampen. Andere interieurs worden geheel ingericht in de industriële stijl.

Wonen in een oud industrieel gebouw

Voor de liefhebbers van de industriële look, is het wonen in een oud industrieel gebouw natuurlijk helemaal ideaal. Doordat oude fabriekspanden vaak leeg staan, worden er regelmatig panden gerenoveerd en omgetoverd tot woningen, lofts en appartementen. Natuurlijk kan iedereen zelf kiezen hoe deze ruimte vervolgens wordt ingericht, maar de liefhebbers van industriële interieurs laten het liefst zoveel mogelijk van het oude fabriekspand in tact. Denk aan een  ruwe onbewerkte bakstenen muur, ijzeren steunpilaren, houten balken en leidingen die door het pand lopen.

Het creëren van een Industrieel interieur

Wanneer je in een oud industrieel gebouw woont, heb je eigenlijk al direct een industriële look, deze kun je zelf nog aanvullen met allerlei industriele woonaccessoires. Maar ook in een ‘normale woning’ kan een industrieel interieur worden nageleefd. Probeer allereerst zoveel mogelijk inspiratie op te doen in woonwinkels, woonmagazines, online woonmagazines of sites zoals interieurspecialisten.net. Ook op social media kanalen zoals Facebook, Pinterest en Instagram zijn veel foto’s van industriële interieurs te vinden.

 Kleuren in een industrieel interieur

Bij industriële interieurs wordt er veelal gebruik gemaakt van wat soberdere kleuren zoals grijs, bruin, wit en zwart. De ruwe bakstenen muur geeft een mooi effect door haar rode, oranje of bruinige kleur. Wordt dit allemaal iets te sober, dan kun je er zelf voor kiezen om wat meer kleur toe te voegen, door bijvoorbeeld kleurrijke meubels of woonaccessoires te gebruiken. Ook een accentwand kan heel veel doen in een industrieel interieur.

Wat voor meubels passen hier goed bij?

Stoere en robuuste meubels passen het best bij de Industriële look. Denk aan meubels waarin ook metaal en ijzer zit verwerkt. Omdat men in industriële panden vaak te maken heeft met grote open ruimtes, kan men ook het beste gebruik maken van grote meubelstukken. Probeer niet te veel meubels te plaatsen, maar plaats de meest praktische en hoognodige meubels.