Een hypotheek voor je huis

0
43
Design en lifestyle

Heb jij een droomhuis gevonden, dan is het zaak een hypotheek voor je huis los te weken. Gemakkelijk is dat niet altijd. Hypotheekadviseur Groningen kan je op de beste wijze ondersteunen in de zoektocht naar de voor jou beste hypotheek. Maak gebruik van deze expertise en vergroot zo de kans op het vinden van een geschikte hypotheek.

De bank wil een bestendig inkomen

Een hypotheek krijg je niet zomaar. Je moet aan nogal wat eisen voldoen. Zo is het belangrijk om voldoende inkomen te hebben voor het bedrag dat je wilt lenen. De hypotheek moet daarnaast ook passen bij de woning die je wilt kopen. De bank wil uiteraard de nodige zekerheid wat betreft het inkomen dat je geniet. Daarbij kijkt men vooral naar de bestendigheid van je inkomen. Heb je een vast contract, dan word je inkomen over het algemeen als bestendig beschouwd. Het is voor de bank simpelweg belangrijk dat het salaris dat je geniet de komende jaren minimaal op gelijk niveau blijft. Ook hier kan Hypotheekadviseur Appingedam je kundig over bijpraten.

Zes procent extra kosten bovenop de aankoopsom

Wat betreft de hypotheek is ook het maximale leenbedrag belangrijk. Een algemene regel is dat je zo ongeveer 4,5 keer je totale bruto jaarinkomen kunt lenen. Hoeveel het maximale leenbedrag precies is rekent de hypotheekadviseur je graag voor. Ook het feit of je andere financiële verplichtingen hebt speelt nog een rol bij de hypotheek. Heb je schulden en betaal je alimentatie dan heb je maandelijks minder te besteden aan de hypotheek. Je kunt tegenwoordig nog 100 procent van de waarde van de woning lenen. En dat terwijl je bovenop de aankoopsom te maken krijgt met extra kosten zoals bijvoorbeeld voor de taxatie en bemiddelingskosten. Er zijn manieren om de ongeveer 6 procent aan extra kosten te financieren. Zeker starters op de woningmarkt roepen voor de extra kosten de hulp in van de ouders. De hypotheekadviseur praat je ook over een eventuele financiering van de extra kosten bij en zet de mogelijkheden voor je op een rij. Voor het vinden van de hypotheek schakel je dus altijd een specialist in. Dat voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan.