klussen
Design en lifestyle

Gefeliciteerd, je hebt een huis gekocht! Er breekt een drukke periode aan waarbij je ten eerste moet gaan nadenken wat je nog aan het huis wilt gaan verbouwen en welk budget voor de verbouwing beschikbaar is. Het is daarnaast ook handig om te onthouden dat sommige verbouwingen uiteindelijk meer rendabel zullen zijn dan andere verbouwingen. Hieronder worden een aantal mogelijkheden besproken om je huis te verbouwen, waarvan de ene soms zorgt voor een grotere waardevermeerdering dan de ander.

Achterstallig onderhoud

Heeft je huis achterstallig onderhoud? Dan kun je het beste hiermee beginnen door een overzicht te maken wat direct gedaan moet worden en welke kosten hiermee samenhangen. Bij achterstallig onderhoud kun je bijvoorbeeld denken aan het vernieuwen van de dakbedekking of het vervangen van elektra of de kozijnen. Dit zijn drie voorbeelden waarvan het soms noodzakelijk is om het huis bewoonbaar en veilig te houden.

Keuken en badkamer

Is de keuken of badkamer niet naar jouw smaak ingericht? Dan kun je kijken om deze te vervangen. Het is afhankelijk van je eigen wensen en financiële mogelijkheden in hoeverre je een nieuwe keuken wilt. Uiteraard kun je de keuken laten plaatsen door een keukenzaak, maar je kunt er ook voor kiezen om deze zelf te plaatsen. Uiteraard is dan wel enige kennis van verbouwen vereist! Dit geldt ook voor de badkamer. Afhankelijk in hoeverre de badkamer en keuken worden opgeknapt kan de waarde van het huis natuurlijk ook vermeerderen.

Elektrische vloerverwarming

Nu het huis nog niet bewoond is, kun je nadenken over het aanschaffen van elektrische vloerverwarming.  Het grootste voordeel van elektrische vloerverwarming is dat deze onzichtbaar is. Hierdoor zie je de vloerverwarming niet als je het vergelijkt met verwarmingsradiatoren. Daarnaast voelt de vloer niet koud aan, dus geen last meer van koude voeten! Je kunt de vloerverwarming zelf aanlegen of door een bedrijf laten aanleggen. Daarnaast kun je direct de vloeren vervangen met de door jou gekozen vloerbedekking.

Tuin

Iets wat vaak wordt vergeten is de verbouwing van de tuin, ondanks dat een slecht onderhouden tuin afbreuk kan doen aan de hele woning. Daarom kan de waarde van het huis worden vermeerderd door eens grondig de tuin aan te pakken. Hierbij kun je denken aan nieuwe bestrating of het aanleggen van het gras,  de materialen die je in de tuin gebruikt of  het vervangen van de beplanting. Ook hier kun je de tuin zelf verbouwen of je kunt een hovenier hiervoor inschakelen.

Hierboven zijn een aantal mogelijkheden genoemd voor het verbouwen van een nieuwe woning. Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat sommige verbouwingen een grotere waardevermeerdering hebben dan de andere verbouwingen. Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden of je het daadwerkelijk doet om het volledig naar je smaak in te richten of dat je het doet voor de waardevermeerdering. Uiteraard kan het ook een combinatie zijn. Succes met verbouwen!