Een hond in huis is natuurlijk hartstikke leuk. Er is altijd iemand blij als je thuis komt en je bent nooit alleen. Bij de aanschaf van een hond horen natuurlijk ook wat accessoires en deze nemen vaak wel een bepaalde ruimte in beslag in je woonkamer. Denk maar aan een hondenkussen, speeltjes en bak voor voer en drinken. Een hondenkussen neemt veel ruimte in beslag in de woonkamer. Het zou daarom ook fijn zijn, als die ook echt bij je interieur past. Hierbij wat aandachtspunten voor het aanschaffen van een hondenkussen.

 

1.      De hoes van het kussen

De hoes bepaalt de kleur van het kussen. Zorg ervoor dat de hoes dezelfde kleur van je meubels bevat om een geheel te creëren. Let er tevens op dat de hoes afneembaar is van het kussen zelf. Hierdoor kun je de buitenhoes regelmatig uitwassen in de wasmachine. Wel zo fijn natuurlijk, want een hondenkussen kan snel vies worden. Ook kun je wanneer je de buitenhoes beu bent, deze verwisselen voor een andere kleur.

 

2.      De vulling van het kussen

De vulling voor je hondenkussen is natuurlijk ook erg belangrijk. Je wilt dat je hond comfortabel in zijn bed kan liggen. In goedkopere hondenkussens zit vaak ook goedkope vulling. Deze vulling is vaak gemaakt van fiberfill of gerecyclede EPS brokstukken. Deze vullingen gaan op den duur klonteren, waardoor het kussen snel in elkaar zakt en lege stukken gaat bevatten. Een vulling van EPS parels gaat daarentegen niet klonteren en daardoor ook langer mee.

 

3.      Kies de juiste maat

Kies de juiste maat hondenkussen die past bij het ras van je hond. Let er wel op dat je een hondenkussen koopt waarop je hond ook nog kan liggen wanneer hij of zij volwassen is. Anders moet je twee keer een hondenkussen kopen.

 

Bij hondenkussen.com hebben ze een groot assortiment aan hondenkussens die bij ieder interieur past. Heb je bijvoorbeeld een landelijke woonkamer. Kies dan bijvoorbeeld voor een rieten mand met een comfortabel kussen erin.