Een heerlijke geur in de huiskamer verhoogd het woongenot

0
610
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Waarom wil iedereen dat het thuis lekker ruikt? Geur is een heerlijke bijkomstigheid. Het voegt sfeer en ambiance toe. Het geeft je een perspectief om elke gedeelte van het woonoppervlak in de woning je een ander gevoel te geven. Geurverspreiders zijn er in verschillende vormen, je kunt geurkaarsen gebruiken of bijvoorbeeld aroma diffuser. Met geurkaarsen kun je een romantisch en intiem avondje creëren, zoals een diner of samen lekker in bad.

Het gaat met de kaarsen niet alleen om de geur, ze verhogen ook de sfeer en brengen je in de juiste stemming. Met een aroma diffuser daarentegen, heb je geen omkijken. Je kunt ze plaatsen waar je wilt en zijn goed voor constante geurverspreiding. Maar welke geur past het best bij welke kamer? Zie het als een achtergrondmuziek, die wil je ook niet laten overheersen, maar moet zachtjes op de achtergrond klinken.

Een geurverspreider voegt een extra dimensie toe aan elke kamer.

Een aroma diffuser is geweldig, in welk vertrek dan ook. Of het nu in de slaapkamer, woonkamer en zelf op kantoor is. Door zijn luchtzuiverende werking en het bevochtigen van de lucht, zal het je stemming doen veranderen. Het heeft een kalmerende en angst verdrijvende werking. Het bevorderd zelf een diepe, rustgevende slaap en geeft een ondersteunende werking aan de luchtwegen. Aanvankelijk welke geur er wordt gebruikt of je voorkeur heeft, mix bijvoorbeeld zes druppels lavendel met acht eucalyptus.

Lavendel is van nature een rustgevend middel en brengt verlichting bij verschijnselen zoals stress, angst en slapeloosheid. Eucalyptus daarentegen is een geweldige geur om je luchtwegen te reinigen van ziektekiemen en geeft een gezonde ondersteuning aan de bronchiën. Voel je je down en zoek je iets wat je doet opfleuren, dan zijn het beste citrus oliën zoals grapefruit of citroen te gebruiken. Belangrijk is wel de juiste olie merken te gebruiken, bekijk wat er een de flessen zit, zodat er geen synthetische stoffen zijn toegevoegd.

Geuren beïnvloeden je humeur.

Bij elk seizoen hoort een bepaalde geur. Een zomer ruikt naar gras dat net gemaaid is, bloeiende bloemen of een heerlijke zeebries. Je reukvermogen wordt zelfs scherper in het voorjaar en de zomer door de hogere luchtvochtigheid. Uit ervaring weet je waarschijnlijk al, wanneer een ruimte niet lekker ruikt het humeur enorm beïnvloed. Het is duidelijk, een plek met een onaangename geur zal je eerder een slecht humeur bezorgen. Maar het omgekeerde kan ook, je loopt een kamer binnen met een aangename geur, dan is de kans groot dat je humeur positief omslaat. Je reukvermogen heeft invloed op je humeur, echter veel meer dan je zelf zou denken.

Ons reukorgaan is een van de meest gevoelige zintuigen en hebben, maar liefst zes miljoen geur detecterende cellen. Elke geur die verspreid wordt met een geurverspreider heeft elk zijn eigenschap. Zelf winkeliers gebruiken geurmarketing tactieken, zodat de klanten langer in de winkel blijven in de hoop dat ze aankopen zullen doen. Of je wil of niet, het reukvermogen heeft veel invloed op het menselijk brein. Geur is belangrijk, het waarschuwt ons als er iets niet in orde is, maar is ook innig verbonden met bepaalde delen van ons brein die emoties en herinneringen verwerken. Een geur verspreiden is meer dan alleen een geur, het brengt je in de stemming die je op dat moment nodig hebt.