Een goed onderhouden zwembad

0
768
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar een zwembad in de tuin is zeker een droom voor velen. Met name nu in de zomermaanden is het echt ultiem genieten om een zwembad in de tuin te hebben. Maar de mensen die echt de stap hebben genomen, zullen weten dat er meer bij komt kijken dan alleen dobberen in de zon. Het onderhoud kost, zoals de meeste dingen in het leven, tijd en geld. Maar als je bereid bent om dit erin te stoppen, is een zwembad in de tuin een droom die uitkomt.

 

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet de basis goed zijn. Een goede betegeling moet jouw zwembad beschermen van de grond waar het zwembad in ligt. Maar ook andersom de tuin beschermen van een lekkend zwembad. Je moet de betegeling om die reden goed onderhouden, anders ontstaan er dus gaten. Dat is nu juist wat je wilt voorkomen. Daarnaast moet je de betegeling ook beschermen van de groei van algen of corrosie. Dit doe je onder andere door het water in het zwembad goed te laten doorstromen. Als je hier niet genoeg tijd in steekt, wordt het water troebel, krijgen algen de kans om te groeien, trek je muggen en andere insecten aan, etc. Het water kan je laten stromen met behulp van een tuinpomp.

 

Vervolgens moet je ook rekening houden met de PH-waarde van het water. Het mag niet te zuur zijn, maar ook niet te basisch. Dit moet je regelmatig testen en op tijd ingrijpen. Anders kan het een gevaar vormen voor de gezondheid. Dit zijn dus dingen waar je je in moet verdiepen. Evenals welk type chloor je nodig hebt en hoe je vervolgens het water beschermt van de UV-straling. Het is dus duidelijk dat de kwaliteit van het water enorm belangrijk is. Je kunt dit deels bijhouden met behulp van een zwembad filter. Houdt er wel rekening mee dat het filter en de pomp regelmatig gereinigd moet worden. Maar wanneer je met al deze factoren rekening houdt en bereid bent er moeite in te stoppen. Kun je vervolgens ultiem relaxen in jouw heerlijke zwembad.