Een goed koffiezetapparaat kopen; waar let je op?

0
209
Design en lifestyle

Er zijn veel verschillende koffieautomaten op de markt. Het is belangrijk om het juiste koffiezetapparaat te kiezen. Het kan een traditioneel koffiezetapparaat zijn en ook een apparaat voor koffiepads. Het is mogelijk om een apparaat te kopen met een glazen kan of met een thermoskan. Het zijn een paar kenmerken waarop je kunt letten. Wanneer je een koffieautomaat gaat kopen voor het werk dan is het goed om op andere aspecten te letten. Het is dan belangrijk om te weten of het apparaat ook grote hoeveelheden koffie kan zetten. Laten we een paar punten op een rijtje zetten. 

Koffie filter of koffiepad? 

De eerste keuze die je moet maken bij het kopen van een koffiezetapparaat is of je kiest voor koffiepads of koffiefilters. Tenminste wanneer het om een normaal koffiezetapparaat gaat. Bij een koffieautomaat zal je vaak zien dat het gaat om oploskoffie. Ook kan het een groot apparaat zijn waar je filterkoffie mee kunt maken. Het is mogelijk om de sterkte van de koffie af te stemmen op de verhouding van koffie en water. De kwaliteit van de koffie wordt natuurlijk ook bepaald door de koffie zelf. 

Warme koffie

Wanneer iets niet lekker is, dan is het wel koude koffie of lauwe koffie. Koffie is het beste als het warm is. Iedere barista zal het hiermee eens zijn. Het water moet echter niet koken om de koffie te maken. De koffie verbrand dan. Bij een koffiemachine of koffiezetapparaat moet dit dus goed gebeuren. Het water moet opgewarmd worden tot 85 graden Celcius. Het is daarom belangrijk om de koffie zo lang mogelijk warm te houden. Het kan op verschillende manieren. Het kan gebeuren met een goed heethoutplaatje op de koffiemachine. Ook kan het gebeuren met een thermosfles. Het zal de koffie voor een lange tijd lekker warm houden.