Een gietvloer aan laten leggen

0
165
Gietvloer
Design en lifestyle

Een gietvloer bestaat uit een laagje vloeistof dat uithardt op uw bestaande vloer. Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een gietvloer. In woonruimten wordt vaak voor een gietvloer gekozen, omdat deze zorgt voor een eenheid in materiaal dat door het hele huis heen voor de vloer wordt gebruikt. In de gezondheidszorg en industrie worden gietvloeren vaak aangebracht omdat ze niet aangetast worden door verschillende soorten zuren, bacteriën, schimmels en andere schadelijke stoffen.

Welk soort gietvloer kiest u?

Zoals al aangegeven, bestaan er verschillende soorten gietvloeren. De meeste gietvloeren zijn zowel geschikt voor woonruimte als bedrijfspanden, met uitzondering van de epoxy gietvloer. Deze vinden we vaak in showrooms, werkplaatsen en garages. De vloer is uitermate geschikt voor intensief gebruik en bestand om zware objecten te dragen zonder dat de gietvloer beschadigd.

Andere soorten zijn de PU gietvloeren, die steeds populairder worden, omdat ze in verschillende kleuren kunnen worden aangelegd, zijn naadvrij en laten geen vocht door. Een PU gietvloer werd voorheen vaak in bedrijven gebruikt, maar steeds meer particulieren ontdekken de vele voordelen van een mooie PU vloer. Een betonnen gietvloer wordt, net als een UV gietvloer voornamelijk in woonruimte gebruikt.

Een gietvloer onderhouden

Het onderhoud van een gietvloer is vaak een van de belangrijkste redenen voor mensen om te kiezen voor de aanleg van een gietvloer. Het is namelijk kinderlijk eenvoudig om een gietvloer te onderhouden. Eenmaal per week stofzuigen en eenmaal per week met een natte mop de vloer ontdoen van kleine stofdeeltjes is voldoende. Een gietvloer wordt naadloos aangelegd, waardoor stof of klein vuil geen mogelijkheid heeft zich ergens te verbergen. Het gebruik van bijtende stoffen, zoals ammoniak, is niet nodig en kan de gietlaag zelfs beschadigen. Na vijf tot zeven jaar kan de toplaag van de gietvloer gemakkelijk worden verwijderd en vervangen door een nieuwe laag.

Wat kost het aanbrengen van een gietvloer?

De kosten voor een gietvloer zijn natuurlijk afhankelijk van de oppervlakte waarop de gietvloer moet worden aangebracht. Daarnaast is ook het soort gietvloer dat u kiest van invloed op de prijs. De voordeligste soort gietvloer is de PU gietvloer, waarbij de kosten vaak tussen de 18 en 27 euro per vierkante meter liggen (bron: https://www.gietvloer.net/). Verder is het belangrijk dat de vloer egaal is. Is dat niet het geval dan kunnen er extra kosten bijkomen voor het egaliseren van de bestaande vloer.