Een gezellig terras zorgt voor urenlang buitenplezier

0
904
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Zodra het zonnetje zich in Nederland laat zien gaan deuren en ramen open en leven we het liefst zoveel mogelijk buiten. Dan is een gezellig terras sfeerverhogend en staat garant voor urenlang buitenplezier.

Investeer in goede terrasmeubels. Heb je niet heel veel ruimte? Verstelbare stoelen met kussens zijn ideaal om in te zonnen én om aan de terrastafel te eten. Let hierbij wel op dat de stoelen de juiste hoogte hebben ten opzichte van de tafel zodat je ook tijdens het eten lekker ontspannen zit. Een parasol in bijpassende kleur zorgt voor de nodige schaduw waardoor je ook op het heetst van de dag buiten kunt zijn.

Potten met kleurige zomerbloeiers geven kleur aan het terras. Wil je niet overal potten hebben staan, zet er een paar bij elkaar in verschillende formaten. Geef ze dagelijks water – bij voorkeur in de ochtend – zodat je er lang plezier van hebt en zet een schaal met zomerbloeiers in dezelfde kleuren op tafel. Zo maak je er één geheel van.

Ook buitenverlichting draagt bij tot de gezelligheid. Heb je geen buitenverlichting? Los het op door op een groot (dien)blad met verschillende glazen en (jam)potjes neer te zetten met daarin waxinelichtjes en kaarsen of hang jampotjes met behulp van ijzerdraad aan bijvoorbeeld de takken van struiken of andere uitstekende punten in de tuin. Door de bescherming van het glas waaien de kaarsjes niet uit en het licht verspreidt een warme gloed in de zomeravond.