Een flinke verbouwing aan huis? 3 tips!

0
734
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Soms wil je gewoon wat anders met je huis. Een aanbouw zodat je eindelijk die leefkeuken kunt realiseren, een nieuwe badkamer, of misschien een slaapkamer met badkamer beneden.

Zulke grote klussen zijn voor de meeste mensen geen dagelijkse kost, daarom geven we je in dit artikel wat tips, zodat jouw verbouwing goed verloopt.

Maak een planning

Bij een grote verbouwing is een goede planning essentieel. Zodra je de keuken eruit gesloopt hebt, wil je immers dat de nieuwe keuken snel geplaatst wordt en dat je niet nog weken op kant-en-klaar maaltijden moet leven.

Huur je mensen in om bijvoorbeeld leidingen aan te leggen, of montages te doen? Maak hier dan ook een goede planning voor. Leidingwerk moet natuurlijk al klaar zijn, voordat de keukenkastjes gemonteerd worden.

Ga je een badkamer verbouwen, houd dan ook rekening met andere praktische zaken. Als de verbouwing een paar dagen duurt, is het fijn als je een adresje hebt om te kunnen douchen. Heb je kleine kinderen? Regel dan ook wat extra oppas tijdens de verbouwing. Een ruimte waar geklust wordt, is geen veilige speelplaats voor kinderen en met extra oppas heb jij je handen vrij.

Opruimen

Misschien niet het eerste waar je aan denkt in een tijd met breekafval, dozen en puin, maar opruimen is heel belangrijk tijdens de verbouwing. Zo houd je overzicht en werk je veilig.

Verwacht je erg veel breekafval en puin? Huur dan één of meerdere bouw- of afzetcontainers. Zo kun je het afval direct wegbrengen en beperk je ook de overlast voor je omgeving.

Afwerking

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Bij de meeste mensen is de zin om te klussen een eind over als ze bij de afwerking aankomen. Maar een goede afwerking maakt je verbouwing pas echt af. Een afgeraffelde afwerking doet afbreuk aan je verbouwing.

Bovendien is de kans groot dat je het dan later alsnog netjes over moet doen. Dus houd ook moed voor de laatste loodjes!

Woongenot en waardevermeerdering

Sommige grote verbouwingen leveren ook een waardevermeerdering van je huis op. Dit is mooi meegenomen, maar moet eigenlijk niet de belangrijkste reden zijn voor jouw verbouwing. Het extra woongenot van jouw verbouwing is de grootste beloning voor al jouw harde werk.