Een eigen thuisbioscoop in de woonkamer?

0
709
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ja je leest het goed! Een eigen thuisbioscoop hoeft tegenwoordig helemaal geen duizenden euro’s meer te kosten. Om een basic thuisbioscoop te maken heb je tenslotte enkel een beamer, beamerscherm, beamerbeugel en de nodige kabels te hebben. Als je er dan ook nog een goed geluid bij wilt kan je besluiten om er een paar dikke speakers bij te kopen maar dit is zeker niet altijd nodig. Met de komst van veel verschillende beamermerken kan je tegenwoordig al een beamer kopen vanaf 2-300 euro. Deze beamers zijn prima om gezellig met je partner of vrienden in het weekend een leuke film te kijken.

Kwaliteit verschil beamers

Hou jij wel van een 3D-film? Dan heb je een 3D-beamer nodig, hiermee gaat het kijken van een film wel heel erg leuk worden. Als jij graag in superscherp beeld een film wilt kijken dan kom je al snel bij een full-hd beamer uit. Met een full-hd beamer kan je de kleinste details haarscherp kijken waardoor je niets mist. Nadat je een geschikte beamer hebt gevonden is het zaak om op zoek te gaan naar een beamerscherm. Beamerschermen zijn beschikbaar in verschillen prijsklassen maar ook dit onderdeel hoeft geen honderden euro’s te kosten. Je hebt al een elektrisch beamerscherm voor €169 en een handbediend scherm voor €69. Als je liever voor luxe gaat is het natuurlijk wel heel vet als je met een druk op de knop jouw beamerscherm naar beneden kunt laten komen middels de afstandsbediening.

Voor het mooie wil je ook graag jouw beamer mooi kunnen “verstoppen”. Dit kan je doen door een beamerbeugel te kopen. De beamerbeugel kan je aan het plafond bevestigen waardoor deze niet in het zicht staat, maar je kunt ook tegen de achtermuur een beamerbeugel monteren. De mogelijkheden zijn onbeperkt!