Een dummy beveiligingscamera, wat heb je er aan?

0
1016
WonenWonen

Wist je dat het niet altijd noodzakelijk is om een dure beveiligingscamera aan te schaffen voor het beveiligen van je woning? Met een dummy beveiligingscamera houd je inbrekers in veel gevallen namelijk ook buiten je woning. In dit artikel vertellen we je wat een dummy beveiligingscamera is, welk voordeel het je biedt en waar je deze kunt bestellen. Je kunt de camera in een fysieke winkel kopen, maar ook online bestellen. Vaak heb je deze een volgende dag al in huis, zodat je de camera direct kunt bevestigen.

Werking van een dummy beveiligingscamera

Zoals de naam van dit type beveiligingscamera wellicht al enigszins doet vermoeden, is een dummy camera geen echte beveiligingscamera. Een dummy beveiligingscamera heeft namelijk wel de vorm van een echte beveiligingscamera, maar wordt niet met het internet verbonden. Ook neemt dit type camera geen beelden op! Dit is een belangrijk verschil met de moderne beveiligingscamera’s, waarvan je de beelden tegenwoordig direct op je mobiele telefoon of tablet kunt bekijken.

Het voordeel van een dummy beveiligingscamera is het feit dat deze modellen veel goedkoper zijn. Net als een elektronische beveiligingscamera kan ook een dummymodel inbrekers afschrikken.

Geschikte plek voor dit type beveiligingscamera

Juist het afschrikken van inbrekers is het voornaamste doel van een dummy beveiligingscamera. Het heeft zodoende weinig zin om de camera op een beschutte plek in huis te hangen. De camera maakt immers geen beelden van de inbrekers. Een geschikte plek voor een dummy beveiligingscamera is in de hoek bij je voordeur, aan de gevel van je schuur, enzovoorts. Hier zal de camera direct opvallen, waardoor inbrekers een andere woning als doelwit nemen.

Tip: doordat een dummy beveiligingscamera geen beelden maakt, kan het verstandig zijn om in huis een werkend alarmsysteem te installeren. Koppel hier bijvoorbeeld magneetcontacten en een bewegingssensor aan.