Een comfortabel dekbedovertrek

0
578
Design en lifestyle

Op zoek naar een nieuw dekbedovertrek is één van de voorwaarden dat het een comfortabele overtrek is. U brengt een groot gedeelte van uw leven in uw bed door en op dat moment wilt u uzelf niet storen aan hoe uw beddengoed aanvoelt.

Dekbedovertrekken worden van verschillende materialen gemaakt. Zo zijn er katoenen overtrekken, satijnen overtrekken, percal overtrekken, percaline overtrekken, flanellen overtrekken en microvezel overtrekken. Elk type dekbedhoes sluit aan bij een andere behoefte.

 

Back to basic

In de basis wordt een dekbedovertrek gemaakt van katoen. Een katoen dekbedovertrek heeft een goed ademend vermogen.  Met name bij warmere temperaturen helpt een katoenen overtrek de temperatuur te reguleren. Katoen voelt glad en koel aan, daarom wordt er in de zomermaanden vaak voor een katoenen overtrek gekozen, maar echte katoen liefhebbers slapen het gehele jaar door onder een katoenen overtrek. Katoenen dekbedovertrekken zijn er in allerlei prijsklassen. Vaak is het zo dat hoe fijner de stof geweven is, hoe zachter en comfortabeler de overtrek aanvoelt, doorgaans is dit ook terug te zien in de prijs.

Microvezel dekbedovertrekken passen binnen elk budget. Een microvezel dekbedovertrek voelt behaaglijk aan. De stof is vaak gladder en zachter dan katoen. Over het algemeen is een microvezel overtrek warmer dan een katoenen overtrek, dit maakt een microvezel dekbedhoes dan ook goed geschikt voor de herfst- en winterperiode.

 

Lekker zacht en warm

Bent u opzoek naar een warm dekbedovertrek? Kies dan voor een flanellen dekbedovertrek. Een flanel dekbedovertrek is gemaakt van 100% katoen, hierdoor heeft de overtrek een goed ademend vermogen en voelt deze niet plakkerig aan. Door speciale ruwingstechnieken is de stof bewerkt tot zacht en warm flanel. Flanellen overtrekken worden voornamelijk in de koudere periodes van het jaar gebruikt. De meeste mensen vinden een flanellen overtrek in de zomermaanden te warm, maar de echte liefhebbers kunnen een heel jaar door onder een zacht flanel dekbedovertrek slapen.

 

Luxe en comfort.

Zoekt u een dekbedovertrek dat u luxe en comfort bied dan zijn percaline, percal en satijn uitstekende keuzes.  Satijnen dekbedovertrekken zijn bij de meeste mensen wel bekend. Let er wel op dat u kiest voor een satijn dekbedovertrek van 100% katoen. Een satijnen overtrek van polyester/katoen (vaak glanzend), geeft u al snel een zweterig en plakkerig geval. Satijn is geen stof op zich, maar een manier van weven. Door de katoen fijn te weven ontstaat er satijn. Een satijnen dekbedovertrek voelt zacht en koel aan. Uitermate geschikt tijdens de warme zomermaanden.

Percaline dekbedovertrekken worden gemaakt van fijn geweven Egyptische katoen. Een percaline dekbedovertrek voelt koel en zacht aan. Wilt u nog net een stapje verder gaan, ga dan voor een Percal dekbedovertrek. Percal dekbedovertrekken worden ook van 100% Egyptische katoen gemaakt, maar zijn nog fijner geweven, hierdoor voelt de overtrek heerlijk zacht en comfortabel aan. Het neusje van de zalm op het gebied van beddengoed.  Waarschuwing, als u eenmaal kiest voor een Percal dekbedovertrek zult u niet anders meer willen.