Overig Trends

Duurzaam wonen met stijlvolle zwarte zonnepanelen

Geschreven door admin

Duurzaam wonen en leven is steeds belangrijker geworden in de samenleving. Rekening houden met de natuur en maatregelen om groener te leven. Maar helaas passen deze groene manieren van leven niet altijd even goed bij het aanzien van je huis. Gelukkig hebben ze daar ook wat voor gevonden.

Zwarte zonnepanelen

Wie denkt aan zonnepanelen, denkt waarschijnlijk aan die grote blauwe platen die op het dak van een huis ‘sieren’. De aanblik van je huis verandert hierdoor direct en veel mensen beschouwen de zonnepanelen niet echt als zogenaamde eyecatchers. Het lijkt erop dat de fabrikanten van zonnepanelen het hiermee eens waren. Zo zijn ein-de-lijk de zwarte zonnepanelen in het leven geroepen. En zeg nou zelf, dat ziet er goed uit toch?

Voordelen zwarte zonnepanelen

Het grote voordeel van zonnepanelen is natuurlijk het opwekken van duurzame energie en het besparen op je energierekening op de langere termijn. Maar met de nieuwe zwarte zonnepanelen wordt er een ander groot voordeel aan de panelen toegevoegd: de strakke aanblik van je huis. Mensen die graag milieubewuster leven hoeven nu eindelijk geen genoegen meer te nemen met de oude vertrouwde blauwe zonnepanelen, maar kunnen nu kiezen voor design. De zwarte zonnepanelen zijn ontwikkeld voor de milieubewuste en stijlvolle consument.  De zwarte panelen hebben een strak uiterlijk, passen goed bij je dak en maakt de omgeving jaloers!

Verschillen blauwe en zwarte zonnepanelen

Zwarte zonnepanelen zijn er in verschillende vormen en maten. Zo zijn er zwarte monokristallijne zonnepanelen en zwarte dunne film panelen. Het verschil tussen deze zwarte panelen en blauwe panelen is afhankelijk van drie factoren:

  • Kleur: een paneel kan zijn opgebouwd uit zwarte of blauwe zonnecellen
  • Opbrengst: Blauwe panelen zijn iets efficiënter dan zwarte panelen op warme zonnige dagen of bewolkte dagen, zwarte zonnepanelen zijn efficiënter op zonnige, maar niet al te warme dagen.
  • Prijs: Geloof het of niet, de stijlvolle zwarte zonnepanelen zijn doorgaans iets goedkoper dan blauwe zonnepanelen. Dit verschil wordt echter wel kleiner, doordat de vraag naar de stijlvolle zwarte panelen blijft groeien.

Aanschaf zwarte zonnepanelen

De voordelen en het uiterlijk van de zwarte zonnepanelen heeft natuurlijk aan het denken gezet. En daar begint het vaak: hoe weet je nu welke zonnepanelen het beste zijn voor jouw huis en situatie? Hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Waar kunnen deze het beste geplaatst worden? Dit zijn een hoop factoren waar goed over nagedacht moet worden. Door het strakke uiterlijk van de zwarte zonnepanelen heb je waarschijnlijk in je hoofd al de perfecte opstelling bedacht om van jouw dak een heus kunstwerk te maken. Echter is het verstandig om de plaatsing over te laten aan de leverancier van zonnepanelen. Deze houdt namelijk ook rekening met schaduwval en de optimale opbrengst van je panelen. Vraag de leverancier dus om een plan om er zeker van te zijn dat jij maximaal rendement haalt uit je investering.

Zie je het niet zitten om meteen veel geld te investeren in jouw ‘nieuwe’ stijlvolle dak? Dan is het ook mogelijk om de zwarte zonnepanelen te huren, zodat je de investering nog even uitstelt. Kun jij je aan het einde van de contractperiode je dak niet voorstellen zonder de design panelen? Dan kun je de panelen overnemen van je leverancier voor een spotprijs, om nog jarenlang van jouw duurzame en stijlvolle dak te genieten!