Duurzaam wonen met teakhout

0
501
Design en lifestyle

Hout is niet meer weg te denken uit je woning! Hout is niet alleen een mooie aanwinst voor je woning, maar het is ook duurzaam. Teakhout is een harde houtsoort wat, met de juiste onderhoud, jaren meegaat. Door de natuurlijke oliën en de dichte structuur van teak, is teakhout extreem duurzaam.

De pluspunten van teakhout

Teakhout komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië, maar tegenwoordig wordt het ook op andere plaatsen aangeplant. Daardoor bestaan er nu verschillende kleuren teakhout en verschilt de hardheid van het hout. Dit maakt teakhout uniek en is er natuurlijk voor ieder wat wils is.

Teak is bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Daardoor is teakhout goed te gebruiken voor tuin- en buitenmeubelen. Daarnaast is teakhout – zo goed als – onderhoudsarm, waardoor de teakhouten buitenmeubelen het gehele jaar buiten kunnen blijven staan.

Wilt u een unieke teakhouten meubel, dan is dit geen enkel probleem. Teakhout is namelijk gemakkelijk te bewerken door meubelmakers, waardoor er prachtige meubelstukken kunnen worden vormgegeven. Het robuust ogende materiaal kan worden bewerkt tot een elegante en rustige uitstraling. Ook hier geldt weer: met teak is er voor ieder wat wils.

Teakhouten meubelen

Teakhout is geschikt voor ieder meubel. Mooi vormgegeven teak tafels, bureau’s of kasten geven een fijne en warme sfeer aan uw woning. Teakhouten stoelen en krukjes zijn een leuke accessoire voor in de woonkamer. Teakhouten eettafels maken een statement in uw huis en zijn prima in gebruik. De teakhouten meubels zijn robuust en kunnen daardoor goed tegen een stootje. Teak meubelen passen in iedere woning. Het past goed in een strakke en moderne woning, maar ook zeker bij een landelijke inrichting.

Bent u benieuwd naar teakhouten meubelen? Er zijn genoeg leuke winkels die teakhouten meubels verkopen, zoals Teak en Wood in Achtmaal (onder Breda). Daarnaast zijn er natuurlijk ook op internet genoeg leuke teakmeubels te vinden!