Lifestyle Verlichting

Drie redenen waarom kaarsen een goed alternatief voor lampen zijn

Geschreven door admin

Kaarsen zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Loop een willekeurige supermarkt of decoratiewinkel binnen en je ziet een heel arsenaal aan kaarsen. Zo kun je een grote zak met waxinelichtjes kopen, maar er zijn ook steeds meer grote kaarsen verkrijgbaar. Kortom: de keuze is reuze. Veel mensen gebruiken kaarsen alleen voor de sfeer, maar kaarsen kunnen ook bijzonder nuttig zijn. Hieronder lees je drie redenen waarom kaarsen een goed alternatief voor lampen zijn.

1. Lager energieverbruik

Net als lampen geven kaarsen ook licht af. Voor het gebruik van lampen moet je echter stroom betalen en dit is bij kaarsen niet het geval. Uiteraard moet je natuurlijk wel een prijs betalen voor de aanschaf van kaarsen. Om voldoende licht te produceren, moeten er behoorlijk wat kaarsen aangestoken worden. De verlichtingsintensiteit van een kaars is immers een stuk lager dan die van een lamp. Maar daar staat tegenover dat kaarsen een stuk goedkoper zijn in de aanschafwaarde en daarnaast ook geen energie verbruiken.

2. Kaarsen zorgen voor een romantische sfeer

Wil jij je partner of date een romantische avond bezorgen? Dan maak je natuurlijk gebruik van kaarsen. Doordat de verlichtingsintensiteit van kaarsen een stuk lager licht dan die van lampen, ontstaat een romantische sfeer. Dit heeft vrijwel altijd een positief gevolg. Want zeg nou zelf: het is toch een stuk romantischer om bij kaarslicht te dineren dan onder die fel brandende lamp die boven je eettafel hangt?

3. Kaarsen kun je overal gebruiken, lampen niet

De meeste lampen werken alleen wanneer zij aangesloten zijn op het elektriciteitsnetwerk. Wanneer jij meer lampen in je woning wilt, kan het dan ook maar zo zijn dat er nieuwe stopcontacten geplaatst moeten worden. Dit is behoorlijk wat werk. Zie jij dit niet zitten? Dan kun je natuurlijk ook gewoon wat kaarsen plaatsen om voor extra licht te zorgen. In tegenstelling tot lampen kun je kaarsen namelijk overal gebruiken, aangezien je hiervoor niet afhankelijk bent van stroom.