Hardnekkige kalkaanslag in de badkamer, vergeelde en verkalkte leidingen en dof bestek, het zijn vervelende situaties die eigenlijk iedereen wel kent. Ze kunnen behoorlijk veel irritatie oproepen en brengen bovendien veel extra huishoudelijk werk met zich mee. Kalkaanslag wordt veroorzaakt door de hoge hoeveelheid kalk in het Nederlandse leidingwater. Naast het feit dat hard water gevolgen heeft voor jouw woning, heeft het ook gevolgen voor jezelf, jouw eigendommen en jouw portemonnee. Gelukkig is er een oplossing beschikbaar die ervoor zorgt dat alle gevolgen van hard water voorgoed verleden tijd zijn. Door een waterontharder te laten plaatsen kun je overal in jouw woning genieten van 100% zacht water. Wij geven je drie redenen om te kiezen voor een waterontharder.

Het wooncomfort verhogen

Een waterontharder laten plaatsen kent veel voordelen voor jouw woning. Allereerst zorgt een waterontharder ervoor dat kalkaanslag verleden tijd is. Onthard water heeft bovendien een ontkalkende werking, waardoor kalkaanslag in de badkamer, de ketel en de leidingen afnemen en zelfs geheel kunnen verdwijnen. Daarnaast zorgt de waterontharder ervoor dat jouw wasgoed weer heerlijk zacht aanvoelt, dat je de ramen weer zonder strepen achter te laten kunt wassen en dat jouw bestek en servies weer hun originele glans hebben.

Geld besparen

Naast het feit dat een waterontharder het wooncomfort verhoogt, helpt het je ook om geld te besparen. Kalkaanslag zorgde ervoor dat alle apparaten die water verbruikten, harder moesten werken om het gewenste resultaat te behalen. Nu het water geen kalk meer bevat en de achtergebleven kalkaanslag langzaam maar zeker verdwijnt, hoeft het apparaat minder hard te werken, waardoor er veel energie wordt bespaard en de apparaten een langere levensduur hebben. Onthard water zorgt er bovendien voor dat sommige schoonmaakmiddelen, zoals dure ontkalkers, overbodig zijn geworden en dat van andere schoonmaakmiddelen, maar ook voedingsmiddelen zoals koffie, thee en limonade, aanzienlijk minder nodig is om het gewenste effect te behalen. Hierdoor gaan naast jouw elektrische, water verbruikende apparaten, ook bepaalde voedings- en schoonmaakmiddelen langer mee, waardoor je op jaarbasis veel geld bespaart op de wekelijkse boodschappen.

De voordelen voor jou

Naast het verhogen van het wooncomfort en het besparen op de energierekening, de grote uitgaven en de wekelijkse boodschappen kan een waterontharder ook iets betekenen voor jouw gezondheid. Deze voordelen op het gebied van gezondheid zijn relatief onbekend maar zijn zeker de moeite waard om te noemen. Dankzij een waterontharder is stug en dof haar namelijk verleden tijd en kunnen bepaalde vormen van huidirritatie afnemen of zelfs verdwijnen. De vele voordelen voor zowel jouw woning, jouw portemonnee, jouw eigendommen en jezelf maken een waterontharder een duurzame investering waar je op alle vlakken profijt van hebt.