Drie redenen om een gietvloer aan te schaffen

0
306
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Steeds meer mensen tonen interesse in een gietvloer. Dat blijkt ook uit het vele aantal bedrijven dat actief is in het gieten van vloeren. Zie jij het ook zitten om een vloer in je woning of bedrijfspand te laten gieten? Een gietvloer is geschikt voor vrijwel iedere ruimte. Ook voor de slaapkamer of badkamer bijvoorbeeld. In dit artikel lichten we drie redenen uit waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om een vloer (op maat) te laten gieten in hun woning.

Extreem lange levensduur

Een van de belangrijkste redenen om een giet vloer in huis te halen is de levensduur. Een grote vloer gaat simpelweg veel langer mee dan andere vloeren die bij de meeste mensen bekend zijn. Denk aan laminaat of een houten vloer bijvoorbeeld. Als dat beschadigd raakt ben je vaak aardig wat reparatiekosten kwijt. Een gietvloer raakt niet snel beschadigd en mocht dat onverhoopt toch gebeuren, is dit eenvoudig weer te herstellen door een nieuwe coatinglaag aan te brengen, dit is de bovenste laag van de vloer die zorgt voor de kleur en bescherming van de gietvloer.

gietvloer

Zeer eenvoudig te onderhouden

De lange levensduur is te wijten aan een aantal eigenschappen van deze gegoten vloeren. Unieke eigenschappen welteverstaan. Een houten vloer of een laminaatvloer is namelijk een stuk minder eenvoudig te onderhouden. Dit komt door het feit dat gietvloer geen naden of randen bevat. In deze openingen in de ondergrond kan normaliter nogal eens vuil ontstaan. Om te voorkomen dat er vuil ontstaat op de vloer moet er dan flink gereinigd worden. Met een kunststof gietvloer heb je daar geen last van. Het onderhoud is zo gepiept en je hebt er bovendien geen speciale reinigingsmiddelen voor nodig.

gietvloer

Altijd een vakman bij jou in de buurt

Er zijn tegenwoordig zoveel bedrijven die je kunnen helpen met het gieten van een vloer, zowel algemene bedrijven op het gebied van vloeren aan specialistische bedrijven die jarenlange ervaring hebben met het gieten van vloeren. Wil je ook een gietvloer in je woonruimte of kantoor aanbrengen? Oriënteer je dan eerst op internet, duik dieper in de voor-en nadelen van dit type vloeren en vraag verschillende offertes op om prijzen te vergelijken.