Drie manieren om te zorgen voor een betere lichtinval in je huis

0
886
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een huis met veel lichtinval kan erg prettig aanvoelen en helder denken stimuleren. Door een heldere lichtinval in je huis, blijf je scherper en voel je je misschien ook lekkerder in de winter. In de winter is het kort licht en is het ook moeilijker om je huis te belichten met natuurlijk licht. Maar door de juiste trucs te gebruiken, kun je de lichtinval in je huis verbeteren. In deze blog leggen we je een aantal van deze tips uit om meer licht in huis te creëren.

Lichte kleuren

Het klinkt misschien heel logisch maar lichte kleuren in huis zorgen voor een betere belichting in huis. Bovendien lijken ruimtes ruimer, frisser én lichter als je ze wit kleurt. Dit gaat natuurlijk niet alleen om wittinten maar ook om lichte en zachte pastelkleuren die hiervoor werken. Lichte kleuren reflecteren juist licht. Hierdoor weerkaatst het licht terug, dit is voornamelijk zo met verf met een metallic afwerking. 

Grote tuindeuren


Door een grote schuifpui of openslaande tuindeuren ontstaat er een grote hoeveelheid licht in huis. Je voelt je het hele jaar verbonden met de tuin. Tuindeuren zijn over het algemeen erg hoog en breed waardoor ze geen beperking hebben op licht dat mogelijk naar binnen kan vallen. De eerste zonnestralen in het voorjaar vang jij al op met prachtige tuindeuren.

Spiegels in huis


Spiegels weerkaatsen niet alleen het beeld van jezelf, maar ook licht. Door spiegels op te hangen kun je meer daglicht in huis halen. Het handigst is om de spiegel of spiegelwand op te hangen tegenover het raam, daar komt het licht vandaan. De spiegel reflecteert het daglicht weer terug in de ruimte. Bovendien lijkt iedere ruimte groter met een spiegel.

Duo rolgordijn


Bij de juiste lichtinval, hoort de juiste raambekleding. Een duo rolgordijn is dé perfecte mogelijkheid om lichtinval in een ruimte te reguleren. Ook zorgt het duo rolgordijn voor een hogere mate van privacy in uw huis. Dat is af en toe wel fijn. Het staat prachtig en brengt sfeer aan in het interieur.

Duo rolgordijn van Raamdecoratie.com


Benieuwd naar de mogelijkheden voor een duo rolgordijn? Dat vind je bij Raamdecoratie.com! Laat je adviseren door één van onze medewerkers en wij maken de duo rolgordijnen voor jou op maat.