Badkamer

Douchecabine renoveren met een minimaal budget

De badkamer is een van de meest essentiële ruimtes binnen uw woning, mede omdat u zich dagelijks zal bevinden. Denk aan de warme douche in de ochtend, een bezoek aan het toilet, enzovoorts. Bent u niet langer tevreden over de huidige inrichting en uitstraling van uw badkamer? Het is mogelijk om de badkamer met minimale middelen te renoveren, zodat uw badkamer een geheel nieuwe uitstraling krijgt. Denk bijvoorbeeld aan kleine DIY-projecten die u zou kunnen uitvoeren, zoals het maken van accessoires voor in de badkamer. Zo heeft u een leuke bezigheid voor een vrije zondag en werkt u direct aan een verbetering van de uitstraling van uw badkamer.

Nieuwe tegels voor een douchecabine

Een van de mogelijkheden om de badkamer, in dit geval specifiek de douchecabine, te renoveren, is het vervangen van de badkamertegels. Veel mensen maken nog gebruik van de ietwat klassieke, witte tegeltjes in een badkamer. Dergelijke tegeltjes waren vroeger erg populair, maar passen niet meer bij de huidige tijd. Reden genoeg om uw badkamer van meer kleur te voorzien en de tegels van de douchecabine te vervangen.

Naast de tegeltjes binnen de douchecabine, kunt u ook tegels rondom gesloten douchecabines vervangen. Zo loopt de nieuwe stijl ook door in de rest van uw badkamer en stopt dit niet binnen de douchecabine zelf.

Breng meer kleur aan in de badkamer

Bij het vervangen van de tegels in de douchecabine van uw badkamer kunt u gebruik maken van veel kleur. Kleur zorgt voor meer sfeer, waardoor de gerenoveerde badkamer er straks een stuk gezelliger uitziet! Naast het vervangen van tegels kunt u er tevens voor kiezen om de douchecabine te voorzien van accessoires om deze te renoveren. Denk bijvoorbeeld aan kleine spotjes aan de bovenzijde of zijkant van de douchecabine, of kies voor led-strips om verschillende kleuren licht te kunnen gebruiken in de badkamer.

Denk bijvoorbeeld aan de led-strips die u via een handig bedieningspaneel van kleur kunt laten veranderen. Zo kunt u douchen in een romantische setting, in een zakelijke setting, enzovoorts. Deze led-strips kosten vaak relatief weinig, waardoor u hiermee een simpele renovatie van de douchecabine uit kunt voeren!