DIY: zelf een leuke lamp maken!

0
767
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het is vanzelfsprekend niet mogelijk om een lamp helemaal zelf te maken! Je kunt een spaar- of ledlamp echter wel je eigen stijl geven. In dit artikel geven we je verschillende tips, die je hierbij kunnen helpen. Er is niets leuker, dan samen met je kinderen of vriendinnen werken aan een eigen lamp voor in huis. Voordat je aan de productie van je eigen lamp begint, is het belangrijk om de juiste materialen in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan een fitting voor de lamp, een bijpassende spaar- of ledlamp, enzovoorts. Je kunt dergelijke onderdelen vaak bij een bouw- of hobbywinkel kopen.

Aan de slag met een paar houten latten

Een van de mogelijkheden die je hebt bij het produceren van je eigen lamp, is het gebruik van een houten lat. Zaag de lat in verschillende kleinere latjes en monteer twee van deze latten in een hoek van 90 graden op elkaar. Vervolgens kun je in deze hoek een derde lat plaatsen, die beide latjes met elkaar verbindt. Zo zorg je voor extra stevigheid! De horizontale lat voorzie je aan de voorzijde van een gat, waar je het snoer door laat lopen. Als het snoer eenmaal bevestigd is, kun je de fitting op het snoer aansluiten. Hang de lamp vervolgens aan de muur!

Een combinatie van verschillende fittingen

Naast de mogelijkheid om met hout een eigen lamp te maken, kun je ook voor een combinatie van verschillende fittingen kiezen. Zorg dat het snoer aan deze fittingen lang genoeg is, om hier iets boven de lampen een knoop in te kunnen maken. Vervolgens kun je het geheel aan het plafond hangen. Het geeft je ruimte een heel speels effect! Kies bij deze zelfgemaakte hanglamp altijd voor lampen die een warm en zacht licht afgeven. Het is leuk om voor fittingen in verschillende kleuren te kiezen.