DIY: Meubels maken van boomschors

0
975
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wil jij nu eens een écht origineel meubelstuk in je woning hebben staan? Maar weet je niet zo goed hoe je daaraan moet komen? Je hoeft niet langer na te denken. Je kunt namelijk zélf je creativiteit in de strijd gooien. Houd je van een mooie, warme houten kleur? Dan is het een idee om zelf een meubelstuk te gaan maken – van boomschors.

De voorbereiding

Voordat je begint met ‘bouwen’, moet je eerst over een aantal dingen nadenken. Ten eerste moet je uiteraard bedenken wat voor soort meubel je wilt maken. Een mooie houten tafel, of juist een stoel of salontafel? Een kast? Het kan allemaal – als je er maar voldoende tijd voor uittrekt. Het maken van meubels met boomschors is niet iets wat je zomaar even doet. Je moet onder andere besluiten wat voor hout je wilt gebruiken. Je wilt natuurlijk dat je meubel stevig wordt. Daarom moet je zorgen dat je hout kiest dat hard, stevig, en niet te licht is. Veel houtsoorten zijn dus ongeschikt.

Hout kopen?

Als je weet wat voor hout je wilt gebruiken, moet je daar nog aan komen. Wil je zelf een boom kappen? Dan moet je daar een vergunning voor hebben. Het is verstandiger en makkelijker om naar een bouwwinkel te gaan en daar hout te kopen. Meestal is het hout dan al voorgesneden. Als je wilt dat het boomschors nog aan het hout zit, kun je ook het boomschors van de bomen afhalen, en dat vervolgens weer op je houten meubels te lijmen. Zo creëer je een authentieke sfeer aan je meubelstuk.