Diverse kasten voor uw archief

0
907
Design en lifestyleDesign en lifestyle

We leven in een tijd waarin steeds meer digitaal wordt. Het papier document zal echter nooit helemaal verdwijnen. Papieren documenten kunnen behoorlijk oplopen tot grote hoeveelheden. Wilt u ze bewaren, dan moet u op zoek naar goede plekken.

In een tijd dat steeds meer offices clean desk policy werken is de archiefkast juist nog veel belangrijker geworden. Er bestaan diverse soorten archiefkasten. We noemen een aantal.

De hangmappenkast

De hangmappenkast bestaat al lange tijd. Als archiefkasten zijn ze heel traditioneel. Deze kast heeft het gemak dat u al uw documenten snel binnen handbereik hebt. Over het algemeen kunt u in een hangmappenkast papieren documenten in A4 kwijt. Meestal bestaat de kast uit laden op centrale wijze afsluitbaar zijn.

De roldeurkast
De roldeurkast is een wat grotere archiefkast. Zeer praktisch aan deze kasten is dat u geen openslaande deuren heeft. Hiermee bezet u minder ruimte in uw kantoor. De kast is dus vooral beperkt wanneer u over een klein kantoor beschikt. Daarnaast kunt u de kast gemakkelijk open staan zonder dat dit hinderlijk is. Roldeurkasten kunnen vrijwel altijd op slot. Het materiaal is vaak van aluminium, staal of hout. Met een houten kast creëert u een meer huiselijke sfeer. Kies dus uw favoriete roldeurkast.

hangmappenkast

De draaideurkast
De draaideurkast is veelgebruikt als archiefkast. Hierbij dient u wel rekening houden met openslaande deuren. De draaideurkasten zijn zowel groot als klein te verkrijgen. Een grote kast past fraai tegen iedere wand en u kunt hierin zeer veel ordners en mappen kwijt. Meestal bestaan de kasten uit ruimten waar kleiner archief kan worden opgeslagen.

Het ladeblok
Met een ladeblok kunt u in uw eigen omgeving van uw bureau spullen bewaren. Wie kent het niet? Veel mensen hebben namelijk zo’n ladeblok naast of onder het werkbureau. Erg handig. Sommige uitvoeringen zijn voorzien van een hangmappenconstructie. Verder zijn er allerlei bakjes aanwezig om pennen, stiften en uw nietmachine op te bergen. De ladeblokken zijn in veel gevallen afsluitbaar.

De houten archiefkast
Met houten archiefkasten maakt uw uw kantoor wat gezelliger en huiselijker dan gebruikelijk. Het is een stimulans voor het werkklimaat. Houten kasten zijn in allerlei soorten maten te koop: hoog en laag. Ook de kleur hout is divers. Verschillende mooie kleuren zijn verkrijgbaar. Zo kunt u uw favoriete kleur afstemmen op de rest van het interieur in uw kantoor.

Met deze informati hoeft u zich hopelijk geen zorgen meer te maken dat uw documenten niet meer kunt opbergen. Veel plezier met uw nieuwe mogelijkheden in uw kantoor.