Dit zijn de voordelen van een gietvloer!

0
287
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Gietvloeren zijn dé trend van het moment. Een gietvloer geeft jouw kamer een stoere industriële look. De naadloze gietvloeren worden veelal gebruikt in woonkamers, maar zijn ook zeker mogelijk in zowat elke andere ruimte van de woning. In dit artikel vind je een overzicht van voordelen van gietvloeren.

Hygiëne & onderhoud

Een zeer groot voordeel van gietvloeren is dat ze makkelijk onderhouden kunnen worden. Dit doordat de vloer naadloos is. Vuil is daardoor dus gemakkelijk te verwijderen. Er kan namelijk geen stof of vuil tussen de voegen terecht komen. Bij veel andere vloeren is het onderhoud lastiger. Denk bijvoorbeeld aan tapijt vloeren en tegelvloeren of parket. Hierbij kan het stof en vuil zich makkelijk ophopen. Dit maakt het schoonmaken en houden van gietvloeren een stuk gemakkelijker dan bijvoorbeeld een vloerbedekking.

Plaatsing

Vaak kan een gietvloer bovenop de bestaande vloer gegoten worden. Een gietvloer is namelijk vaak slechts enkele millimeters dik. Een prettige bijkomstigheid is dat gietvloeren ‘zelfnivellerend’ zijn. Dit houdt in dat ze gewoon op een vloeroppervlak gegoten kunnen worden, zonder dat het nodig is om ze achteraf te egaliseren. Een groot voordeel dus ten opzichte van andere vloeren!

Nog meer voordelen!

Naast het plaatsen en het onderhoud zijn er nog veel andere voordelen aan gietvloeren. Zo is het mogelijk om gietvloeren te combineren met vloerverwarming. Daarnaast is een groot voordeel dat een gietvloer je interieur een strakke en moderne look geeft. Omdat gietvloeren waterdicht zijn maakt dit ze ook geschikt om te leggen in vochtige ruimtes zoals de keuken en badkamer. Gietvloeren zijn bovendien beschikbaar in allerlei verschillende kleuren. Bekijk de verschillende mogelijkheden op de webshop epoxywinkel.be.