Dit zijn de grote voordelen van led verlichting

0
938
WonenWonen

Steeds meer mensen kiezen voor led verlichting in plaats van voor traditionele gloeilampen. Dat is ook niet zo vreemd, omdat led verlichting veel voordelen kent ten opzichte van andere verlichting. Led lampen geven veel meer licht per watt energie en hebben gemiddeld genomen wel 50.000 branduren. Je hebt dus een betere lichtkwaliteit en hoeft veel minder vaak een lamp te vervangen. Daarnaast is ledverlichting beter bestand tegen trillen en schokken en geven de brandende led lampen minder warmte af. Wil je bijvoorbeeld een schijnwerper aan je huis of bedrijfspand hangen? Dan is een led schijnwerper een goede keuze vanwege de lange levensduur en de grote lichtopbrengst.

Toekomst

Vanwege de vele voordelen zal er in de toekomst vooral gebruik gemaakt worden van led verlichting en zullen de gloeilampen langzamerhand verdwijnen. Hierbij speelt ook de aandacht voor het milieu een belangrijke rol. Led verlichting stoot namelijk veel minder CO2 en zwavel uit dan traditionele verlichting. Met het gebruik van led lampen draag je dus bij aan een betere leefomgeving en het behoud van de natuur. Je kunt online gemakkelijk de juiste led verlichting kopen en thuis laten bezorgen. Wil je een heel verlichtingsplan voor je woning of bedrijf, kun je ook een expert langs laten komen om de oplossing te zoeken en verschillende led lampen te testen. Zo weet je zeker dat je woon- of werkruimte optimaal verlicht is en dat je je de komende tijd geen zorgen hoeft te maken om defecte lampen die vervangen moeten worden.

Led verlichting op het werk

Ook voor werkplaatsen en vervoer is led verlichting uitermate geschikt. Led werklampen zijn waterdicht en bestand tegen trillingen, zodat ze zonder problemen gebruikt kunnen worden op vrachtwagens, tractoren en schepen. Ook in laadruimtes en mobiele werkplaatsen zijn ze ideaal als je veel licht nodig hebt. Als er geen aansluiting in de buurt is, kun je gebruik maken van oplaadbare led werklampen. Het nadeel van ledlampen is dat ze niet gerepareerd kunnen worden. Je zult een defecte lamp altijd moeten vervangen. Om corrosie te voorkomen, zijn er led lampen met een grafieten behuizing, die ongevoelig is voor roest.