Dit zijn de 5 voordelen van kunststof kozijnen

0
427
Design en lifestyle

Tegenwoordig ziet u ze steeds vaker: kunststof kozijnen. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want de populariteit is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Er is een tijd geweest dat men liever koos voor houten kozijnen en nog niet voldoende op de hoogte was van de grote voordelen van kunststof kozijnen. In de rest van Europa wordt bij nieuwbouw vrijwel alleen nog maar gewerkt met kunststof voor kozijnen. In ons land gebeurt dat in het algemeen bij renovatie en dat is in ons klimaat meestal al snel nodig wanneer er in eerste instantie hout gebruikt is.

Details van kunststof kozijnen

Deze kozijnen worden gemaakt van PVC oftewel polyvinylchloride. Door dit materiaal is het mogelijk om de kozijnen in vrijwel alle maten en diktes te produceren. Wat kleuren betreft heeft u eveneens een zeer ruime keuze. Ook voor uw huis zult u juist die kozijnen kunnen vinden die er precies bij passen.

Voordelen van kunststof kozijnen

Waarom kunststof kozijnen? In Nederland wordt naast kunststof ook hout of aluminium gebruikt voor kozijnen. De voordelen van kunststof ten opzichte van deze materialen zijn behoorlijk groot. Ook als u het gladde karakter van kunststof niet mooi vindt of het in uw optiek niet past bij uw huis, kunt u nu kiezen voor kunststof met een variant die een houtnerf nabootst. Om die reden hoeft u dus niet meer af te zien van kunststof. Maar er zijn nog een groot aantal andere voordelen.

1. Milieuvriendelijk en recyclebaar.

In tegenstelling tot wat men vaak denkt, is pvc grotendeels recyclebaar. Het is daarom duurzamer in gebruik dan bijvoorbeeld hout of aluminium. Als u kiest voor het milieu, is het gebruik van kunststof kozijnen een betere optie dan andere materialen die in gebruik zijn.

2. Het materiaal is zeer duurzaam.

Wist u dat kunststof kozijnen in het algemeen wel 50 jaar mee kunnen gaan? Als u voor uw woning kiest voor kunststof kozijnen, kunt u er gerust op zijn dat vervanging voorlopig niet meer aan de orde zal komen. Ook een uitstekend argument als u zou besluiten uw woning te verkopen.

3. Weinig onderhoud.

Kunststof kozijnen hebben verrassend weinig onderhoud nodig in vergelijking met hout of aluminium. Een kunststof kozijn hoeft u in principe alleen maar schoon te houden en dit gaat erg eenvoudig. Vraag gewoon om goede tips bij de leverancier.

4. Isolerend.

Een kunststof kozijn isoleert beter dan de andere materialen en dat geldt zowel voor warmte als geluid. Een woning met kunststoffen kozijnen is daarom comfortabeler. Bovendien bespaart u op de stookkosten door de uitstekende warmte-isolerende eigenschappen van het materiaal.

5. Leverbaar in verschillende kleuren.

U kunt vrijwel iedere kleur kiezen en die blijft door de tijd heen ook mooi. Kunststof kozijnen hoeft u nooit over te schilderen. En tegenwoordig kunt u het materiaal ook voorzien van houtnerf kopen, indien u dat het beste vindt staan bij uw woning.

Kies voor kunststof kozijnen in Hoofddorp en elders in Nederland.