Wil je een strakke, naadloze vloer, die doorloopt in verschillende ruimtes? Dan is een gietvloer de ideale oplossing. Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen, die achtereenvolgens op een dragende ondervloer worden gegoten en moeten drogen en uitharden. Uiteindelijk ontstaat een prachtige vloer, zonder naden, die ook nog eens vloeistofdicht is. Een gietvloer kan voor vele toepassingen worden gebruikt. Zo is de ene uitvoering ideaal voor in een woning, maar kan een andere vloer weer prima in een garage worden gebruikt. Er zijn vele kleuren en mogelijkheden om uit te kiezen. Zo kun je voor een industriële uitstraling kiezen voor een betonlook gietvloer. En wist je dat je onder een gietvloer gewoon vloerverwarming kunt laten aanleggen?

Voordelen van een gietvloer

Omdat een gietvloer geen naden heeft, is het schoonmaken ervan een fluitje van een cent. Vanwege het gladde en strakke oppervlak is de vloer gemakkelijk stof- en vlekvrij te houden. Bovendien kun je de kleur van je gietvloer helemaal zelf bepalen. Door het vermengen van diverse tinten en het gebruik van verschillende kleurpatronen krijgt je gietvloer een meer dynamische uitstraling. Zelfs een tekst of afbeelding kan in de gietvloer worden opgenomen. Je vindt veel inspiratie op https://www.gietvloerrotterdam.nl. Dit bedrijf helpt je graag de juiste gietvloer te vinden voor je woning of bedrijfspand en zet alle mogelijkheden voor je op een rijtje. Je krijgt gericht advies en een overzicht van het gehele proces, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Verschillende materialen

Een gietvloer bestaat voor het grootste gedeelte uit kunsthars. Voor industriële toepassingen van gietvloeren wordt epoxy kunsthars gebruikt, omdat dit zwaar belast kan worden door machines en bestand is tegen chemicaliën. Gietvloeren in woningen bestaan vooral uit polyurethaan, een kunsthars die voor een warme, comfortabele en licht elastische vloer zorgt. De prijs van een gietvloer wordt bepaald door het vloeroppervlak en het gekozen materiaal. Bij grotere oppervlakten wordt vaak korting per vierkante meter gegeven. Houd ook rekening met de kosten van de afwerking van de gietvloer in je woning of bedrijfspand. Het professioneel aanbrengen van een gietvloer neemt totaal zo’n vier tot vijf dagen in beslag.