Dit moet je doen om een beukenhaag gezond te houden

0
464
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Kun jij ook zo genieten van een mooi onderhouden tuin? Je bent niet de enige. Als je op zoek bent naar een mooie, natuurlijke afscheiding voor jouw tuin dan is een beukenhaag misschien wel iets voor jou! Lees hier meer over beukenhagen en hoe je deze het beste gezond kunt houden.

Natuurlijke tuinafscheiding

De beukenhaag is heel populair als tuinafscheiding in Nederland, omdat dit een natuurlijke omlijsting van je tuin vormt. Bovendien kan een beukenhaag heel strak worden gesnoeid, waardoor het zowel bij landelijke als moderne tuinen heel mooi kan staan. In feite is deze haag zo neutraal dat het bij vrijwel iedere tuinstijl geplaatst kan worden. Wanneer je op meerdere plekken in de tuin een beukenhaag hebt staan, creëert dit vaak een gevoel van ruimtelijkheid in de tuin. Wil je dus een groene beukenhaag planten? Kijk dan eens bij Beukplanten.nl voor verschillende soorten beukenhagen.

Hoe kan ik mijn beukenhaag het beste onderhouden?

Dat is makkelijk, want beukenhagen hebben van zichzelf zeer weinig onderhoud nodig. In principe hoeft een beukenhaag maar twee keer per jaar gesnoeid te worden. Wanneer je de haag snoeit kun je deze ook meteen voorzien van mest, zodat de bodem rijk blijft aan voedingsstoffen. De beste periode om een beukenhaag te bemesten is tussen maart en april en tussen juni en juli. 

Tuin verbouwen met een beukenhaag

Een beukenhaag is een goede manier om een natuurlijke erfafscheiding in jouw tuin te zetten. Je kunt een beukenhaag in een enkele of dubbele rij plaatsen. De meeste mensen kiezen ervoor om de beukenhaag op ongeveer een meter hoogte te snoeien, maar je kunt natuurlijk ook de haag heel hoog laten groeien om volledige privacy in je tuin te creëren. Kijk voor meer tips ook eens op Je achtertuin verbouwen doe je zo.

Basis om beukenhaag gezond te houden

De basismaterialen om je beukenhaag gezond te houden zijn: een snoeischaar en een automatische heggenschaar en mest. Het onderhouden van de heg hoeft slechts twee keer per jaar. Wanneer je de heg bemest wanneer je deze snoeit, houd je hem in topconditie.