Dit is waarom het een goed idee is om een minigraver te huren

0
34
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Verzet je regelmatig grondwerkzaamheden? En heb je hierbij de hulp van een minigraver nodig? Dan vraag je je wellicht af wat nu eigenlijk de beste optie is: er eentje kopen of huren. In veel gevallen ben je voordeliger uit door er één te huren. Uiteraard is dit wel afhankelijk van hoe vaak je hem gebruikt. Twijfel je nog steeds en ben je benieuwd naar de voordelen van een minigraver huren? Lees dan snel verder en ontdek de belangrijkste redenen om toch tot huren over te gaan.

Beter voor de portemonnee

Zelfs als je de minigraver regelmatig gebruikt, ben je in veel gevallen goedkoper uit door er eentje te huren. Helemaal wanneer dit slechts incidenteel gebeurt. Wees je ervan bewust dat je bij het kopen van een graafmachine niet alleen voor de aanschafkosten komt te staan, maar dat deze ook onderhouden moet worden en dat er sprake zal zijn van afschrijvingskosten. Al met al levert dit een flink kostenplaatje op. Het is dan ook beter voor de portemonnee om te huren. In dat geval betaal je enkel voor de periode dat je hem ook daadwerkelijk gebruikt en heb je geen last van andere bijkomende kosten.

Meer mogelijkheden

Vraag jezelf af hoe vaak je een graafmachine nodig hebt. Het komt ook geregeld voor dat de ene klus om een geheel ander exemplaar vraagt dan de andere klus. Waar je voor sommige klussen juist een grote graafmachine wilt gebruiken, is voor de andere klus een kleine al ruim voldoende. Daarnaast zien we vaak dat deze machines vooral voor seizoenswerkzaamheden worden gebruikt. Het is dan zonde om voor een aantal maanden per jaar een geheel nieuwe machine te kopen. Zeker als deze voor een groot deel van het jaar niet gebruikt zal worden.

Duurzame keuze

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol. Zeker in het bedrijfsleven. Het is niet goed voor het milieu als we allemaal maar nieuwe machines kopen. Zeker wanneer deze niet optimaal worden benut. Dat betekent alleen maar extra kosten en meer druk op het milieu. Huren wordt als de duurzaamste optie beschouwd. Zodra je huurt, betekent dit immers dat er minder machines nodig zijn. De machines die er zijn worden optimaal gebruikt, maar als jij hem niet gebruikt zal een ander dit wel doen.

Altijd een kwalitatieve machine tot je beschikking

Het is een feit dat machines uiteindelijk in kwaliteit afnemen naarmate ze ouder worden. Als je er één koopt, zal je hier waarschijnlijk ook heel wat jaren mee willen doen. Het is dan niet de bedoeling dat je binnen korte tijd weer voor een nieuw en beter exemplaar kiest. Dit terwijl de techniek niet stilstaat. De machines van nu zullen dan ook weer beter zijn dan de machines van enkele jaren geleden. Een verhuurder zal nooit een versleten of slechte machine verhuren. Daardoor weet je bij het huren altijd zeker dat je een kwalitatieve machine tot je beschikking zult hebben.