Dim sum: een gezellige brunch met de familie

0
350
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wanneer bijvoorbeeld een geliefd familielid jarig is of er iets anders te vieren valt binnen de familie, dan is het natuurlijk het mooist als dit heuglijke feit opluistert met een etentje met de hele familie. Heb je er dan ook de voorkeur voor om voor een wat langere tijd in een restaurant te zitten? En stel je het ook op prijs om samen met je familieleden een echt mooie ervaring te delen in restaurant? Dan zou dim sum voor jullie zeker in aanmerking komen.

Bij dim sum draait het allemaal om het bestellen en delen van vele kleine hapjes en gerechtjes. Dit uit de Chinese keuken afkomstige concept wordt door de Chinezen zelf meestal rond het middaguur in uitvoer gebracht. Dim sum is dus ideaal als je een gezellige brunch met de familie wilt beleven. Hieronder lees je om welke redenen dim sum voor een breed publiek interessant is.

Shared dining

Bij een traditioneel diner is het gebruikelijk dat iedereen in principe één gerecht bestelt en daarvan eet. Deze vorm van uit eten gaan houdt eigenlijk niet in dat je echt samen aan het eten bent. Bijkomend nadeel van zo’n relatief ouderwets restaurantbezoek is dat als je je gerecht niet lekker blijkt te vinden, dat je dan in feite pech gehad hebt.

Bij dim sum spelen deze problemen niet. Dim sum is namelijk bij uitstek een voorbeeld van shared dining. Dat houdt in dat je met je hele gezelschap een flink aantal kleine gerechten bestelt en deze in het midden van de tafel neerzet. Iedereen proeft vervolgens een beetje van deze gerechten. Dit is een heel wat meer dynamische manier van uit eten gaan. En zit er eens een gerecht bij dat je niet lust? Dan is dat geen probleem, want er zijn genoeg andere dingen die je kunt eten.

Meerdere uren eetplezier

Bij dim sum is het gangbaar dat je je gerechtjes in verschillende rondes bestelt. Elk gerecht wordt vervolgens ook nog eens vers klaargemaakt door het restaurant. Deze handelswijze zorgt voor zo min mogelijk voedselverspilling. Bovendien is dim sum hierdoor het ideale recept om minstens twee tot drie uur plezier te hebben in een restaurant. Voor een bijzondere familieaangelegenheid is dat ook zeker wel passend.

Keuze te over

Van een gerenommeerd dim sum restaurant mag je verwachten dat men zeker enkele tientallen kleine gerechten op de menukaart hebben. Bij sommige restaurants ligt dit aantal zelfs op rond de honderd. Dat er genoeg te kiezen valt in een dergelijk restaurant is dus een understatement. Je kunt doorgaans kiezen uit hapjes met vis, vlees, rijst, noedels en/of groenten, terwijl er vaak ook desserts en gevulde broodjes beschikbaar zijn. Het kan dan ook niet anders of er zitten genoeg gerechten bij naar jouw smaak.

Gezond eetpatroon? Dim sum biedt genoeg opties

Het feit dat je in dim sum restaurants zo veel te kiezen hebt heeft ook als voordeel dat mensen met een gezond eetpatroon hier uitstekend terecht kunnen. Deze mensen hoeven hun eetpatroon dus niet eenmalig aan te passen bij een bezoek aan zo’n restaurant. Er zijn namelijk genoeg gezonde gerechten verkrijgbaar. Te denken valt aan gevulde groenten en visgerechten. Bovendien zijn veel gerechten gestoomd, gebruikt men voornamelijk verse ingrediënten en zit er doorgaans weinig zout in dim sum gerechten.