Deze verfkleuren kunnen het hele jaar door

0
413
Design en lifestyle

Er zijn verschillende verfkleuren, die het hele jaar door gebruikt kunnen worden! Zeker voor mensen die hun muren niet voortdurend van een nieuwe kleur willen voorzien, kan het slim zijn om deze kleuren te gebruiken. Vind je het juist leuk om je interieur regelmatig te vernieuwen? Kies in dat geval voor een meer uitdagende kleur op muren en plafonds! Denk bijvoorbeeld aan knaloranje in de herfst, felgroen in de zomer, enzovoorts. Probeer het contrast tussen meubels en kleuren op de muur niet te groot te maken. Een te groot contrast kan een ruimte al snel rommelig maken, waardoor de uitstraling hiervan minder gezellig zal zijn.

Lichte kleuren maken een ruimte groter

In relatief kleine ruimtes is het raadzaam om voor een lichte kleur te kiezen. Deze lichte kleuren laten een ruimte groter ogen! Kies bijvoorbeeld voor een kleur als lichtgeel, beige of wit. Mocht je voor een witte muur gaan, dan is het leuk om de wanden van verschillende accessoires te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een mooie klok, een aantal plankjes met fotolijstjes en bloempotjes, enzovoorts. Op deze manier voorkom je dat de muur te saai of kaal wordt. Op onder meer Instagram vind je ontzettend veel foto’s van ingerichte woningen met lichte muren.

Maak een ruimte knusser met donkere kleuren

Naast het gebruik van lichte kleuren in een kleine ruimte, kun je in grotere ruimtes voor donkerdere kleuren kiezen. Denk bijvoorbeeld aan grijs, donkergroen of donkerblauw. Een zwarte muur is vaak net wat te donker! Zeker in de zomer is het prettig om een iets lichtere kleur op muren te hebben. Net als bij de witte muur in een kleine ruimte, is het ook bij deze donkere kleuren slim om de muur van leuke accessoires te voorzien. Deze accessoires breken de donkere kleur, waardoor de muur een nettere uitstraling krijgt.