Deze drie soorten accu tuingereedschap mogen niet ontbreken in jouw tuinschuur

0
986
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het onderhouden van een tuin is een flinke klus. Daarom is het belangrijk dat je beschikt over tuingereedschap die het onderhoud van de tuin iets gemakkelijker maken. Door te kiezen voor accu tuingereedschappen zijn de onderhoudswerkzaamheden minder arbeidsintensief en kunnen ze eenvoudiger uitgevoerd worden. Wij vertellen je welke soorten accu tuingereedschap niet in jouw tuinschuur mogen ontbreken.

De accu heggenschaar

Bijna elke tuin heeft ze wel: heggen. Heggen zijn er in allerlei vormen, maten en soorten, waardoor geen heg hetzelfde is. Ze hebben echter één ding gemeen: ze moeten regelmatig gesnoeid worden. Het snoeien van een heg kan met de hand worden uitgevoerd, maar het is ook mogelijk om het snoeien van een heg uit te voeren met een automatische heggenschaar. Automatische heggenscharen zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten: een elektrische heggenschaar, een heggenschaar op brandstof of een accu heggenschaar. Wil jij jouw heg snel en eenvoudig kunnen snoeien? Dan is een accu heggenschaar onmisbaar. Door jouw heggen te snoeien met behulp van een accu heggenschaar kan het snoeien aanzienlijk sneller worden uitgevoerd, omdat een accu heggenschaar lichter van gewicht is. Hierdoor is de heggenschaar makkelijker te hanteren. Daarnaast wordt je niet beperkt door een snoer, zoals bij een gewone elektrische heggenschaar, en heb je geen last van stinkende uitlaatgassen en geluidsoverlast. Met een accu heggenschaar wordt het snoeien van de heggen in jouw tuin een fluitje van een cent.

De accu bladblazer

Heb jij zojuist jouw heg gesnoeid met jouw accu heggenschaar en ben je op zoek naar een manier om het blad zo snel mogelijk op te ruimen? Dan is een accu bladblazer onmisbaar. Door te kiezen voor een accu bladblazer wordt je niet belemmerd door een snoer en kan je het blad uit alle hoeken van jouw tuin naar een centrale plek blazen, waardoor je het in één keer op kunt ruimen. Is de accu van jouw accu bladblazer leeg, maar ben je nog niet klaar met bladblazen? Dan pak je eenvoudig de accu van één van jouw andere accu tuingereedschappen van hetzelfde merk, zoals bijvoorbeeld de accu heggenschaar. De accu’s van één merk tuingereedschap passen meestal op alle soorten gereedschap van dat merk, waardoor jij jouw werkzaamheden gewoon af kunt ronden.

De accu grasmaaier

Wil jij jouw gazon maaien zonder dat je wordt belemmerd door een snoer of last hebt van stinkende uitlaatgassen en veel lawaai? Dan is een accu grasmaaier onmisbaar. Door jouw gazon te maaien met een accu grasmaaier wordt grasmaaien een eenvoudige klus die in een handomdraai klaar is.