Meubels

Design salontafels van Odesi

Geschreven door admin

Wanneer je de design salontafels van Odesi bekijkt valt het op dat ieder meubelstuk uniek is. Dit heeft te maken met de verscheidenheid aan Nederlandse ontwerpers die dit merk heeft aangetrokken. Gemeenschappelijk is de passie die voor design gedeeld wordt. In dit artikel nemen we een aantal salontafels onder de loep. Zo ontdek je door wie dit prachtige meubilair gemaakt is en waarom er voor bepaalde kleuren of vormen is gekozen.

Design salontafel Stone

De salontafel Stone is ontstaan vanuit een idee dat al langere tijd op het notitieblok van Kees Marcelis stond. In samenwerking met Odesi bracht hij dit bijzondere ontwerp uiteindelijk tot leven. Salontafel Stone is een tafel die direct opvalt. De tafel is in principe een bewegingloos object. Als er meerdere delen geplaatst worden ontstaat er een bijzonder en dynamisch lijnenspel. Doordat deze salontafel op verschillende manieren is in te delen zal het ontwerp nooit vervelen. Kees Marcelis heeft het dynamische design en de rustige elementen van deze salontafel op een bijzondere manier gecombineerd. Naast het design is er ook over het gebruiksgemak nagedacht, zo wordt dit prachtige meubelstuk iets dat je ook echt kunt gebruiken. Je kunt kiezen uit verschillende toplagen: Fenix en Crystal White.

Design salontafel RKNL20

Deze salontafel van Ronald Knol heeft een minimalistisch en tegelijk ook luxe design. Dat heeft te maken met de simpele vormen, witte kleur en het hoogglans of zijdeglans. Door na te denken over de grootte van de schijven en de tussenruimte in deze tafel is het gelukt om tot een optimale verhouding te komen. Zo weet je zeker dat er genoeg ruimte is om iets op te bergen en wordt er een aantrekkelijk beeld gevormd. Denk aan tijdschriften, een afstandsbediening of andere spullen die je uit het zicht wilt leggen.

Naast de vorm en kleur is er bij deze tafel ook nagedacht over hoe het meubelstuk aanvoelt. Om tot een solide vorm en gladde bovenlaag te komen is gekozen voor een combinatie van beukenhout, MDF en witte verf die geleidelijk is aangebracht met een verfspuit.

Design salontafel Penta

Penta is een salontafel waarbij Italiaans porselein met een onderstel van metaal is gecombineerd. De bijzondere vorm van deze salontafel is mogelijk gemaakt door de opbouw van diverse kleinere tafeltjes. Wanneer je vier kleinere tafeltjes combineert kun je tot een volwaardige salontafel komen. Uiteraard kun je jouw salontafel verder uitbreiden en kun je de tafeltjes ook los gebruiken. De salontafel is uitermate dynamisch, dit heeft te maken met de verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen en de manier waarop je de salontafel zelf kunt indelen. Het onderstel van de tafeltjes is gemaakt van staal en afgewerkt met speciale lak. Doordat er bij deze salontafel aan de details is gedacht, ontstaat er een kwalitatief meubelstuk dat tot in de puntjes klopt. Design om van te genieten!

 

Ga naar www.odesi.nl voor design meubilair.