Slaapkamer

Decoratie aan de muur in de Meiden Slaapkamer

Geschreven door admin

Op de meiden kinderkamer wordt veel tijd doorgebracht, meisjes zijn (zeker op latere leeftijd) veel meer in hun slaapkamer te vinden dan jongens. Ze kunnen er heel veel tijd doorbrengen, spelend met barbie’s, tekenen of knutselen en naar muziek luisteren zijn favoriete bezigheden die meisjes in hun slaapkamer doen. Daarom mag deze kamer er ook best gezellig uit zien en met veel sfeervolle muurdecoratie om zich heen.

Creëer een mooie kleurrijke muur in de meisjes kamer. Dit bereik je heel gemakkelijk met een leuke poster kinderkamer. De foto geeft een prachtige kleurrijke muur weer in een meiden slaapkamer. De muur zelf wordt redelijke eenvoudig gehouden. Wit behang met zwarte stipjes. Leuk! en het heeft een lange levensduur. Zowel voor kleinere als voor grotere meiden is wit met zwarte stippen erg leuk, hip en het laat zich makkelijk combineren met andere vrolijke kleuren en muurdecoratie. Op de muur zelf zijn over het behang heen een hoop kleurrijke posters en lijstjes verzameld.GirlAndHedgehog-Hanger-Micush
Zo’n vrolijke muur voor de meisjes slaapkamer maak je heel gemakkelijk zelf. Je gebruikt lijsten, oude en nieuwe door elkaar waar je leuke platen en posters in gebruikt. De lijstjes kun je allemaal nieuw kopen, maar het is zeker zo leuk om een paar oudere houten lijsten zelf een kleurtje te geven. Denk er ook eens aan om mooie kaarten in te lijsten of plak ze leuk met gekleurd tape op de muur. Je wisselt de lijsten, posters en kaarten om en om. Tussendoor zou je ook nog hier en daar een leuk kinderkamer haakje kunnen hangen. Hier hangen de meiden hun kettingen, tasjes of andere kleurrijke accessoires aan.

Op het bureau maak je een verzameling van mooi gekleurde blikken, waarin ze hun pennen, notitieblokken en schriftjes kunnen bewaren. Het bureautje zelf kun je effen van kleur houden, maar het is ook zeker zo leuk om hier een kleurtje aan te geven. Denk eens aan knalroze of pastel groen.

Wil je alle muurdecoratie makkelijk kunnen wisselen, denk er dan eens aan om een prikbord of magneetbord in het midden van alle lijstjes en kaarten te hangen.

Is je dochter fan van films en tv kijken? Dan hebben we nog een leuke tip voor het decoreren van je kinderkamer: neem een kijkje op Kiddyworld.nl, waar je tal van leuke filmdecoratie ideeën vindt!