De wereld van karpetten: zo kies je de juiste

0
69
Design en lifestyle

 

Een decennia geleden was vloerbedekking ontzettend populair. Gelukkig zijn we daar inmiddels van genezen. Maar een mooi rond kleed doet toch wel echt wonderen voor een woning als je het mij vraagt. Het voelt warm aan de voeten, zorgt voor een extra dimensie door toepassing van een nieuwe stof en het verbindt je meubels zoals niets anders dat kan. Tijd om in de wereld van karpetten te duiken. 

 

Waar je rekening mee moet houden bij een karpet

Zoveel karpetten, zoveel keuzes.. Hoe zorg je dan dat je de juiste keuze maakt? Wij helpen je natuurlijk graag een handje, want niemand zit te wachten op een miskoop. Hierbij wat tips:

  • Heb je een huisdier? Dan is een hoogpolig kleed een no-go. De nagels van je hond of kat kan voor kale plekken in je kleed zorgen. Een laagpolig vloerkleed is voor jou the way to go
  • Kijk altijd goed naar de ruimte. Heb je een woning met veel hoeken? Doorbreek deze lijnen met een rond of ovaal kleed. 
  • Wil je meer rust creëren? Zoek naar vloerkleden in kleuren die je al terug kunt vinden in je interieur. Zo blend jouw nieuwe vloerkleed straks naadloos in je interieur. 
  • Juist een statement maken? Ga dan voor een kleur die contrasteert met de huidige kleuren in je woon- of slaapkamer (afhankelijk van waar je het vloerkleed wil leggen). 
  • Een echte eyecatcher creëer je met een karpet met print. 

 

Een mooi karpet voor elk budget

Vroeger waren karpetten best duur. Tot de IKEA, Leen Bakker en Kwantum bekend werden. Inmiddels heb je voor elk budget een mooi karpet beschikbaar. Het enige minpuntje hierbij is dat je moet kiezen uit standaard maten. Deze grote winkelketens verdienen er niets op als ze veel verschillende maten beschikbaar moeten houden. 

 

Kijk daarom ook altijd even online. Er zijn genoeg aanbieders waar je vloerkleden in meerdere maten kunt bestellen. Extra tip: kijk ook altijd even of ze een showroom hebben. De kleuren op je beeldscherm kunnen namelijk altijd iets afwijken van het origineel. 

 

Extra inspiratie nodig?

Ik ben dol op Pinterest en Instagram. De inspiratie die ik daar heb gevonden heeft ervoor gezorgd dat ik elke avond terugkom in een mooi samengestelde woning. Dat wil jij natuurlijk ook. Ben je nog op zoek naar een karpet? Inspiratie opdoen is nooit verkeerd. En liever goed bedacht dan slecht gejat, toch?!