De vrouwelijke touch in een industrieel interieur

0
404
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wie wel eens naar vtwonen kijkt, weet het: vrouwen houden van kleur en gezelligheid en mannen houden van robuust, strak en niet te veel kleur in het interieur. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar misschien zit jij met een zelfde issue: twee uiteenlopende woonstijlen combineren. In dit artikel leggen we uit hoe je dat iets te rauwe randje uit een industrieel interieur haalt en dit vervangt met een beetje warmte.

Wat zijn kenmerken van een industrieel interieur? 

Het sleutelwoord in een industrieel interieur is robuust. Typisch industriële materialen zijn steen, beton en metaal, maar ook de wat natuurlijkere materialen zoals hout en leer. Vaak zijn de meubels ook nogal grof. Verder zijn er de typisch industriële items zoals bakkerskasten, metalen hanglampen en olievaten (bijvoorbeeld als basis van een statafel), die zo uit je lokale loods getrokken kunnen zijn. 

Hoe houd je het industriële interieur gezellig en rustig? 

Van die robuuste materialen hoeven natuurlijk geen splinters af te komen. Om het geheel wat rustiger te maken kun je bijvoorbeeld voor ietwat schattige stoelen van Kick gaan met slanke metalen poten. Hiermee matcht het metaal met de rest van de metalen accenten, maar is het toch wat liefelijker. 

Daarnaast kun je vrolijke en toch stoere kleuren zoals oker of petrol toepassen in je meubels en accessoires. De ene wil misschien een bakstenen muur, maar als je als een tafel met een robuust stalen onderstel hebt en een betonnen vloer, is het goed om een rustiger kleurtje op de muur te doen, zoals poederroze of zacht groen. Deze natuurlijke kleuren staan ook weer bij de natuurlijke materialen in het industriële interieur. Planten matchen hier ook goed bij en brengen wat leven en sfeer in de brouwerij. 

Kortom, om een wat zachtere uitstraling te geven, kun je alsnog voor meubels gaan die grotendeels van metaal zijn gemaakt, maar kies dan de rankere uitvoering. Daarnaast hoeft niet ieder materiaal of kleurtje robuust te zijn om een robuust genoeg geheel te maken. Een zachtere kleur of stoer vrolijk kleurtje maakt het gezelliger. In algemenere zin: kies een hoofdstijl en toets welke items uit een andere stijl daarbij passen in plaats van dat je twee willekeurige stijlen door elkaar mengt.

Kijk voor meer inspiratie op Skogen.nl!