De voordelen van tapijttegels in huis

0
32
Design en lifestyle

Gaat u verhuizen of verbouwen? Dan is de kans groot dat u zich bezighoudt met waarvoor vloer u gaat nemen. Hiervoor zijn natuurlijk tal van opties, en het is dan ook logisch dat u misschien niet zo goed weet wat de voordelen van elk type vloer zijn. Daarom zetten wij voor een aantal voordelen van tapijttegels op een rij.

Gemakkelijk zelf te leggen en vervangen

 

U kunt tapijttegels gemakkelijk en snel tegen elkaar aanleggen. Daarnaast, omdat de vloer bestaat uit losse tegels, kunt u zelf kiezen wat voor patroon u graag legt en welke tegel u waar legt. Zo creëert u gemakkelijk en snel de vloer die perfect bij u past.

Een ander voordeel van tapijttegels tegenover ander tapijt, is het feit dat wanneer een tegel vies of kapot (wat niet snel zal gebeuren) is, u gemakkelijk deze ene tegel uit de vloer kunt halen en deze kunt schoonmaken of vervangen voor een andere tegel.

 

Vrijheid van het design

 

Omdat een tapijttegelvloer uit losse tegels bestaat, heeft u enorm veel vrijheid in het design van uw vloer. Zo kunt u ervoor kiezen een bepaald patroon op uw vloer te leggen, maar u kunt ook verschillende kleuren combineren. Dit is niet alleen handig wanneer u een tapijttegelvloer in huis legt, maar bijvoorbeeld ook wanneer u een vloer in een kantoorpand o.i.d. legt en uw merkidentiteit wilt uitstralen middels uw vloer.

 

De keuze wat betreft verschillende kleuren en soorten tegels is enorm. Tip: bekijk eens goed het aanbod van verschillende tegels, bijvoorbeeld op https://vanheugtentapijttegels.nl/, en bedenk alvast welke tegels u graag zou willen combineren.

 

Gebruik in combinatie met vloerverwarming

 

Een ander voordeel van tapijttegels ten opzichte van veel andere vloeren, is het feit dat u deze tegels in combinatie met vloerverwarming kunt gebruiken. Let op: het is wel belangrijk om te kijken of de tegel het PIT-symbool voor vloerverwarming heeft, aangezien niet iedere tapijttegel in combinatie met vloerverwarming gebruikt kan worden.