De voordelen van geurkaarsen in huis

0
13
Design en lifestyle

Geurkaarsen hebben veel voordelen. Zo geven ze natuurlijk niet alleen een heerlijke geur in huis, maar ziet het er ook nog eens heel gezellig uit. Dit is zeker het geval als je er een aantal tegelijk aansteekt. Houd jij ook zoveel van geurkaarsen in huis? In dit artikel lees je een aantal leuke tips om er extra van geurkaarsen te genieten!

Voor iedereen een unieke geur

Geurkaarsen komen in allerlei geuren, dus het is een kwestie van persoonlijke smaak. Sommigen vinden bloemige geuren zoals jasmijn, oranjebloesem of rozen lekker, terwijl anderen liever zwaardere geuren zoals amber of patchoeli prefereren. Maar geurkaarsen met typische “eetgeuren” zoals cinnamon rolls, appeltaart of koekjesdeeg zijn de laatste jaren ook erg populair. Een van de voordelen van geurkaarsen is dan ook dat je meerdere geuren met elkaar kunt combineren en zo een unieke huisgeur creëert. Steek bijvoorbeeld een aantal kaarsen met bloemengeuren tegelijk aan en je hele huis ruikt naar een vers geplukt boeket! 

Leuke accessoires voor in je interieur

Geurkaarsen zijn daarnaast ook ideaal om je interieur een upgrade te geven. Veel kaarsen komen namelijk in prachtige houders, waardoor het bijna zonde is om ze aan te steken! Zet ze bijvoorbeeld neer op je salontafel om extra sfeer te creëren als je op de bank zit. Verder kun je op een dressoir, boekenkast of eettafel ook leuke geurkaarsen neerzetten. 

Zelfs in de badkamer staan deze lekkere geurverspreiders niet mis! Wat dacht je van een leuke serie in bad kijken met een glas wijn en geurkaarsjes aan? En als je een ruim toilet hebt en bijvoorbeeld een huisfeestje geeft, dan is een geurkaars op het toilet een leuke manier om zelfs het kleinste kamertje in huis ook gezellig te houden! 

Wat doe je met de lege houders?

Is je kaars opgebrand? Dan kun je de lege houders weggooien, maar het is ook een goed idee om deze te hergebruiken in huis. Als er nog kaarsvet achtergebleven is in de houder, dan maak je dit eenvoudig schoon door hem even in de vriezer te doen. Na een paar uurtjes kun je de wax er als een geheel uit scheppen. 

Doorzichtige, gekleurde houders zijn bijvoorbeeld geschikt om waxinelichtjes of andere kleine kaarsjes in te doen. Door het gekleurde glas krijg je namelijk een leuk lichteffect op de muren! Verder kun je de glazen ook gebruiken als bureauaccessoires. Doe er elastiekjes of pennen in om je thuiswerkplek een beetje op te vrolijken!

Bron: stylishcolors.nl