De voordelen van een tuinhuis met overkapping

0
196
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Door een houten bebouwing in je tuin kun je genieten van extra woon of opbergruimte zonder je huis uit te bereiden. Het is in verhouding tot een aanbouw van je huis een goedkope en functionele manier om extra ruimte te creëren. Je hoeft ook niet te kiezen tussen een tuinhuis of veranda, je hebt het beste van twee werelden. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van het hebben van een tuinhuis met overkapping.

Combinatie van zit- en opbergruimte

Wanneer je een mooie tuin hebt met een terras gedeelte wil je daar natuurlijk, wanneer het weer het toelaat, heerlijk kunnen zitten toeven. Echter zul je op sommige dagen last hebben van de zon, wind of regen. In dat geval is een overkapping de uitkomst zodat je beschut zit en je  een langere tijd comfortabel kunt buiten zitten. Een overkapping die voorzien is van stroom en verlichting biedt daarnaast de mogelijkheid tot in de late uurtjes met vrienden of familie buiten te zitten en maximaal van je tuin te genieten.

Je zult vast en zeker ook allerlei meubels en prullaria in je tuin hebben vezameld die je graag uit het zicht plaatst in het geval dat er bezoek komt. Een tuinhuis met overkapping biedt dan de beste oplossing. In het tuinhuis gedeelte kun je de grasmaaier, fietsen, een parasol en de barbecue opbergen wanneer je deze niet gebruikt.

Vorm en afmetingen

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos wanneer je de afmetingen van een tuinhuis wilt gaan bepalen. Vierkant, rechthoekig of misschien in een L-vorm. Doordat deze houten bijgebouwen haast altijd met modules worden samengesteld is het vrijwel altijd maatwerk. Je kunt puzzelen met verschillende elementen tot de gewenste formaat is bereikt. Qua vormgeving heeft de dakconstructie het meeste invloed op de uitstarling. Denk bijvoorbeeld aan een puntdak in vergelijking met een plat dak. De één oogt modern en de ander juist landelijk.

Toegevoegde waarde

Een tuinhuis met overkapping van hout is bij uitstek geschikt voor een tuin met een landelijke sfeer. Het hout geeft een rustieke uitstraling en zal dus naadloos passen in bijna ieder type tuin. Daarnaast heeft hout een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. Wanneer je een houten tuinhuis regelmatig behandeld met houtbeits of olie behoudt het de originele kleur en zal de levensduur (afhankelijk van de houtsoort) tussen de 15 en 30 jaar bevatten.

Heeft u de financiële middelen en de ruimte voor een overkapping met tuinhuis gedeelte, dan kunt u in veel gevallen vergunningloos bouwen. Een tuinhuis geeft ook weer toegevoegde waarde aan uw huis en is daarmee een prima investering.

Een samenvatting van de grootste voordelen:

  • U kunt een langere periode buiten zitten en van uw tuin genieten.
  • De overkapping biedt de mogelijkheid voor een loungebank of eettafel waar u met vrienden kunt eten en drinken.
  • Het tuinhuis biedt opbergmogelijkheden voor een opgeruimde tuin.
  • Er zijn vele afmetingen, constructies en houtsoorten voor ieder type tuin.
  • Een overkapping met tuinhuis verhoogt de waarde van uw woning.

Mocht u op het punt staan om uw tuin te verreiken met een tuinhuis of overkapping, dan weet u nu dat een combinatie ook mogelijk is. Zodoende heeft u het beste van beide en afhankelijk van de ruimte en financiële middelen hoeft u ook geen consessies te maken.